Jakob Ingebrigtsen

Dropper distanse

Jakob Ingebrigtsen (20) løper kun 1500 meter i OL.

VRAKER DISTANSE: Jakob Ingebrigtsen løper ikke 5000 meter under OL. Foto: Lisa Guglielmi/LiveMedia/Shutterstock
VRAKER DISTANSE: Jakob Ingebrigtsen løper ikke 5000 meter under OL. Foto: Lisa Guglielmi/LiveMedia/Shutterstock Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
ol-logo

OL Tokyo

2020

Jakob Ingebrigtsen løper kun 1500 meter under OL i Tokyo. Det opplyser Norges Friidrettsforbund i en pressemelding.

20-åringen er også kvalifisert for 5000 meter, men ønsker å droppe distansen grunnet tidsprogrammet i OL som har gjort det vanskelig med en dobling, opplyser forbundet.

KANTRET: Brun/Strandli var en av Norges største medaljehåp, men kantret ut av en finaleplass. Video: Discovery+. Vis mer

Ingebrigtsen knuste den europeiske rekorden på 5000 meter tidligere i sommer med tiden 12.48,45. under et Diamond League-stevne i Firenze.

- På 1500 meteren er Jakob og Cheruiyot de to klare favorittene. På 5000 er det potensielt sett flere utfordrere, sa NRK-kommentator Jann Post til Dagbladet tidligere i sommer.

- Sånn jeg ser det er vrient å doble. Det ene kan gå ut over det andre. Blir man et halvt prosent dårligere så kan man fort dette ut av pallen, sa Post videre.

1500 meteren innledes med forsøksheat tirsdag 3. august 02:05 norsk tid.

Filip Ingebrigtsen stiller også til start på 1500 meteren, mens eldstebror Henrik er ikke med til OL grunnet en hamstringskade han pådro seg tidligere i sommer.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer