Dropper EM

Ådne Søndrål har bestemt seg for å droppe allround-EM i Baselga di Pine i midten av januar neste år, allerede før sesongen er i gang. - Jeg har aldri fått det til der og hater den banen som pesten. Sjøl om jeg blir tatt ut, er det uaktuelt å reise dit, sier Ådne til Dagbladet.

Utendørsbanen i nord-Italia er Ådnes desiderte ulykkesbane. Her har han opplevd alt, fra knall og fall til diskvalifisering, sykdom og skøytetjuveri.

- Jeg nekter, sier Ådne om årets EM.

Norge får med fire løpere til vinterens EM i Baselga di Pine, og Ådne har tidligere holdt døra på gløtt for å starte i allround dersom han greier å kvalifisere seg. Men etter å ha tenkt seg om har han nå bestemt seg helt for å droppe ulykkesbanen.

- Allround har ingen høy prioritet denne sesongen. Det er verdenscupen på 1000 og 1500 meter som teller - i tillegg til avslutningen i Calgary og Salt Lake City.

Bare tull

Her er grunnene til at Ådne betakker seg for å starte i Baselga di Pine:

  • Sommeren 1994:
- Var på sykkeltur sammen med Roberto Sighel. Spiste ikke nok og gikk tom. Det var ingen stor opplevelse.

VM allround 1995: - Alt gikk galt. Været var grusomt, og jeg kom nesten ikke rundt banen. Fikk ikke være med på 10000 meter. Bare banketten var OK.

Verdenscupen 1996: - Gikk et dårlig løp og ble nesten helt sist på 1500 meter.

Verdenscupen 1997: - Var i knallform, men tjuvstartet to ganger og ble disket på 1500 meter. Fikk gå om igjen etter konkurransen og fikk dagens beste tid. Men etter hjemkomst ble jeg syk i to uker.

Verdenscupen 1998: - Gikk to 1000-metere og falt på begge.

Verdenscupen 2000: - Favorittskøytene ble stjålet, og jeg måtte bruke et utrangert par. Falt og slo skuldra ut av ledd.

Ikke overtro

- Det rare er at jeg alltid har gjort det bra på nabobanen i Collalbo. Jeg trives i Italia, men ikke på skøytebanen i Baselga.

- Er det overtro som får deg til å droppe EM?

- Jeg er ikke overtroisk. Men jeg bør ikke tenke for mye på denne banen før jeg blir det, humrer Ådne Søndrål.