Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Dropper klagen om Mata - står på at Mikel ble hetset

Chelsea har avsluttet sin etterforskning mot Clattenburg.

STERKE BESKYLDNINGER: Mark Clattenburg beskyldes for å ha kalt John Obi Mikel "monkey". Påstanden om at han også kalte Juan Mata en "spanish twat" frafalles fra Chelseas side på grunn av utilstrekkelige bevis. Foto:  AFP PHOTO/ADRIAN DENNIS
STERKE BESKYLDNINGER: Mark Clattenburg beskyldes for å ha kalt John Obi Mikel "monkey". Påstanden om at han også kalte Juan Mata en "spanish twat" frafalles fra Chelseas side på grunn av utilstrekkelige bevis. Foto: AFP PHOTO/ADRIAN DENNIS Vis mer

(Dagbladet): Chelsea sendte i kveld inn en formell klage til FA på dommer Mark Clattenburg, der han anklages for «upassende språkbruk» mot John Obi Mikel.

Samtidig trekker de beskyldningene mot Clattenburg når det gjelder Juan Mata - som angivelig hadde blitt kalt en «spanish twat».

- Det var ikke tilstrekkelige bevis som støttet opp om den andre påstanden, om sjikane av en annen førstelagsspiller, skriver Chelsea i en pressemelding.

Chelsea rapporterte Clattenburg til kampdelegaten under søndagens toppoppgjør mot Manchester United, etter at enkelte av spillere hevdet dommeren hadde gått over en grense med sin språkbruk ute på banen.

Nå har de gått et skritt lenger, i form av en formell klage.

Chelsea-trener Roberto di Matteo oppsøkte dommergarderoben sammen med Mikel og direktør Ron Gourlay. Der skal stemningen etter hvert ha blitt så opphetet at Mikel måtte hindres i å gå fysisk løs på Clattenburg.

I sin kamprapport har Clattenburg nevnt en «ekstraordinær hendelse», og engelske aviser mener det er denne situasjonen det siktes til.

Verken Mikel eller Mata skal selv ha hørt dommeren komme med krenkende kommentarer. I engelske aviser blir brasilianerne Ramires og David Luiz pekt ut som personene som skal ha overhørt Clattenburgs språkbruk.

De hevder Mikel ble kalt «monkey», og at Mata ble kalt «spanish twat».

Clattenburg har avvist anklagene på det sterkeste. Han skal være sint og forvirret, hevdet tidligere toppdommer Graham Poll på Talksport i dag.

- Jeg vet at han er sint, for han føler ikke at han har gjort noe galt. Han er sint fordi han blir beskyldt for noe han mener han ikke har gjort, og forvirret fordi han ikke føler han har gjort noe galt, sa han.

Chelsea iverksatte en intern etterforskning etter påstandene fra noen av spillerne. Klubben skal for all del ha ønsket å unngå en ny rasismesak etter den langvarige saken med John Terry og Anton Ferdinand, og ville derfor være sikker i sin sak før de gikk videre med beskyldningene.

Det har de altså gjort nå - etter å ha gjennomført flere intervjuer og samtaler.

- Etter å ha rapportert saken til kampdelegaten, har klubben og eksterne juridiske rådgivere gjort ytterligere undersøkelser. Etter å ha fullført den prosessen har vi nå gjort det protokollen tilsier, og sendt en formell klage til FA vedrørende John Obi Mikel, skriver klubben på sin hjemmeside.