Lionel Messi

Dropper Messi: - Veldig skuffet

Foreløpig har ingen norske TV-kanaler rettigheter til franske Ligue 1. Lionel Messis (34) debut kan dermed gi utfordringer for nordmenn som vil se superstjerna i aksjon.

TV-NEI: Lionel Messis debut ser foreløpig ikke ut til å bli vist på norske kanaler. Foto: PSG
TV-NEI: Lionel Messis debut ser foreløpig ikke ut til å bli vist på norske kanaler. Foto: PSG Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I flere år har nordmenn kunnet se den franske ligaen med stjerner som Neymar og Kylian Mbappé på NENTs strømmingstjeneste Viaplay.

Men avtalen til NENT løp ut ved sesongslutt, og selskapet viser dermed ikke kampene, slik som før.

Derfor er det ingen norske kanaler eller strømmingstjenester som på nåværende tidspunkt har rettighetene til å vise Lionel Messi, som har meldt overgang til Paris Saint-Germain.

PARIS: Lionel Messi møtte pressen i dag på Parc des Princes. Dette er noe av hva han hadde å si om fremtiden i PSG. VIDEO: AP. Vis mer

Fortviler

Medlem av PSG Norge, Børge Enge, synes det er «dårlig» at ingen kanaler foreløpig vil dekke ligaen, selv om seertallene har vært lave.

- Vi synes jo at fransk fotball burde vært tilgjengelig på norsk TV uansett. Tror også at publisiteten Messi drar med seg kan føre til at interessen for fransk fotball øker, sier Enge og legger til:

- Vi er selvfølgelig veldig skuffet over at vi må se kampene på internett om dagen. Håper og tror at en TV-kanal kjøper rettighetene ganske snart, for toppen av Ligue 1 holder høyere nivå enn hva folk er klare over.

GOD STEMNING: Lionel Messi strålende fornøyd med å ha signert for PSG. Foto: AFP
GOD STEMNING: Lionel Messi strålende fornøyd med å ha signert for PSG. Foto: AFP Vis mer

Ingen planer

Sportssjef i NENT, Kristian Oma, forteller at de ikke prioriterer å ta tilbake rettighetene, tross superstjernens overgang til Paris-klubben.

- Å se hva Messi kan få til i Frankrike kan selvfølgelig bli interessant, og vi ønsker ham lykke til med sitt eventyr der. Men hans ankomst til Paris endrer ikke vår strategi rundt rettighetskjøp, og Ligue 1 er ikke er en del av den nå, sier Oma.

TV 2 skal i gang med «tidenes fotballpakke» denne sesongen, hvor de skal vise Premier League, La Liga, Champions League og landslagsfotballen.

- Vi har egentlig nok på tallerken. Det er ingen tvil om at Messis ankomst i Paris vil gi økt interesse for den franske ligaen, i hvert fall på kort sikt, men vi satser på å forvalte de rettighetene vi allerede har, sier sportsredaktør i TV 2, Vegard Jansen Hagen.

Kommunikasjonsrådgiver i Discovery, Martin Hinsch, ønsker ikke å kommentere saken.

VILLE FANS: Lionel Messi skapte mye oppstyr da han ankom Paris tirsdag. Foto: Reuters
VILLE FANS: Lionel Messi skapte mye oppstyr da han ankom Paris tirsdag. Foto: Reuters Vis mer

- Økonomisk redning

Ligue 1 har slitt med manglende interesse, sammenliknet med de andre store ligaene over lang tid.

V-sport-kommentator Paul Thomas Clay følger ligaen tett, og uttalte til Dagbladet at Messi-signeringen kan bli en livslinje.

- Det kan bli en økonomisk redning. Alle kampene til PSG vil få enormt mye flere seere, som vil gi sårt tiltrengte inntekter til hele ligaen.

PSG tar imot Strasbourg klokka 21 lørdag. Norske Birger Melings Rennes møter Stade Brestois søndag.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer