Dropper nattsendingene fra OL

NRK har redusert sitt OL-budsjett med et tosifret millionbeløp. Det betyr at statskanalen dropper alle nattsendingene fra Sydney-OL i september. Sendingen starter først klokka halv sju på morgenen.

Norge ligger ni timer bak Sydney i tid. Det betyr at ingen av de tidlige morgen- og formiddagsøvelsene blir kringkastet direkte i Norge. - Sendingen klokka halv sju vil da starte med et sammendrag av det som har skjedd på natta, sier sjefen for TV-sporten, Tor Aune, til Dagbladet.

Hjemmestudio

I praksis vil det si at de fleste av forsøksheatene i klassiske OL-idretter som friidrett, svømming og roing bare blir vist i opptak. Tradisjonelt er det den eneste sjansen til å se flere av de norske deltakerne som ikke er blant medaljefavorittene.

- Finalene i friidrett vil vi uansett sende direkte i tidsrommet fra ni om morgenen til tre om ettermiddagen. Ellers er ikke skjemaet helt klart, fordi vi venter på trekningen av en del håndball- og fotball-kamper, sier Aune.

Hele 40 akkrediterte NRK-medarbeidere må dermed holde seg hjemme fra den australske hovedstaden under OL. NRK dropper også alle magasinsendinger med OL-studio fra Sydney.

- Vi sender OL-studio hjemme fra Marienlyst mellom 19.30 og 20.15 på kvelden.

Ikke klart

Det er heller ikke klart hvem som skal lede de daglige sendingene.

- Vi er ikke helt klare med den kabalen enda. Vi skal også ha programledere på dagen, og vi kan jo ikke slite ut folk heller, sier Aune.

Fra før av har TV2 også bestemt seg for å droppe alle direkte-sendingene fra Sydney-OL. Dermed blir det historisk lite sendetid i Norge fra historiens største OL-arrangement.