Dropper proffspill for å hjelpe BSK

Spania-proffen Hanne Halén (25) returnerer til Norge for å hjelpe Bækkelaget tilbake til eliteserien i håndball.

Halén var blant de nye spennende fjesene i Norges VM-tropp i 2001, men har de to siste sesongene spilt i den spanske toppserien med Mislata, hvor hun i år ble kåret til sluttspillets beste spiller - og har bidratt sterkt til at klubben har vunnet den spanske cupen to år på rad.

Halén var blant de mange stjernene som forsvant samtidig fra BSK for noen år siden. Nå ønsker hun å hjelpe gamleklubben tilbake til toppen - selv om hun var sterkt ønsket videre i Spania, av Nordstrand og Gjøvik i Norge, og var høyt på ønskelista til de danske klubbene Randers og Ikast.

- Ikke enkelt

- Det var ingen enkel avgjørelse å velge 1. divisjon i Norge. Men Bækkelaget er «min» klubb. Målsettingen er å rykke opp i eliten igjen, og gjøre det bra der. Det er derfor jeg vender hjem til BSK, sier Hanne Halén til Dagbladet.

Bakspilleren forsvant ut av landslaget på grunn av en kneskade, men det siste året har hun bygd seg bra opp igjen. Målet er å spille seg inn på landslaget igjen.

- Jeg har utviklet meg bra i Spania. Og jeg har fått mer internasjonal erfaring. I fjor kom vi til kvartfinalen i Champions League. I år kom vi til kvartfinalen i cupvinnercupen. Hjemme i Norge vil det være enklere å få vist seg fram for landslagsledelsen igjen, sier Hanne Halén.

BSK-trener Frode Scheie er glad for å ha sikret seg en verdifull tilvekst.

Fra ruin til rubin

- Hun er akkurat den profilen vi har lett etter. At hun er tidligere BSK-jente og fortsatt er ung betyr mye for oss. Hun vil bli en viktig brikke i gjennoppbyggingen av laget, noe vi har kalt «Fra ruin til rubin», sier Frode Scheie.

Med Hanne Halén har Bækkelaget nå sikret seg seks nye navn foran høstens sesongåpning i 1. divisjon.

VARME: Hanne Halén har kost seg i varmere strøk de siste to sesongene.
HJEM: Spania-proffen Hanne Halén er snart tilbake i den gule Bækkelags-trøya for å hjelpe klubben tilbake til toppserien.