Dropper ski-VM

TRONDHEIM/OSLO: Ole Einar Bjørndalen har bestemt seg for å droppe ski-VM kommende vinter. - Femmila er eneste aktuelle distanse. For å gå den, måtte jeg trent annerledes. Så mye er jeg ikke villig til å ofre, sier han.

Ole Einar Bjørndalen dro hjem fra OL i Salt Lake City med fire gull i skiskyting og en sjetteplass på 30 kilometer fellesstart i langrenn. På VM-programmet i langrenn i Val di Fiemme kommende vinter står jaktstart (uten pause), 15 km klassisk (30 sekunders intervallstart), 30 kilometer klassisk (fellesstart), sprint og 50 kilometer skøyting (30 sekunders intervallstart).

- Jeg kan ikke gå klassisk. Og femmila er uaktuell, men jeg har lyst til å prøve å kvalifisere meg til v-cupåpningen i langrenn i Kiruna, sier Bjørndalen. Da må han prestere godt i åpningsrennet i slutten av november på Beitostølen.

- Kommer jeg med på laget, vil jeg gå noen v-cuprenn i år også, sier han.

Trener fart

Men for å henge med på 50 kilometer, kreves det blant mye annet betydelige mengder lange treningsøkter på moderat intensitet. Hjemme i Trondheim har Bjørndalen prioritert annerledes i år.

- Jeg har trent annerledes. Litt hardere, og ikke så mye terskel. De kommende åra er det ikke mesterskap i høyden. Derfor vil jeg prøve å få opp litt større fart, sier Bjørndalen.

Han trener hjemme i Norge fram til skiskytterne drar på tre ukers treningssamling til Ramsau 3. oktober.

- Gleder meg skikkelig til å komme på snø igjen, sier han.

Blir råere

Bjørndalen har også lagt inn flere styrkeøkter i sommer og høst. Det henger sammen med ønsket om å bli raskere.

- Jeg har trent mer styrke for å bli sterkere og dermed raskere på ski. Prøver å bli litt råere - uten at det går utover utholdenheten. Må bli kvitt fyrstikkarmene, men jeg ønsker ikke å gå opp i vekt, sier Bjørndalen.

I tillegg til treninga har han begynt å investere litt av formuen han har bygd seg opp de siste åra. Han går hyttekongen Bjørn Dæhlie i næringa.

- Jeg bygger hytte på Beitostølen. 361 kvadratmeter. Aksjer er ikke noe særlig å satse på. Jeg satser heller i eiendom, sier Bjørndalen.

b>Full rulle: Ole Einar Bjørndalen trener hjemme i Norge fram til skiskytterne drar på tre ukers treningssamling til Ramsau 3. oktober. - Jeggleder meg skikkelig til å komme på snø igjen, sier skiskytterkongen.