Dropper snakk om sammenlagttittel

Alle holder Henrik Kristoffersen som favoritt til å vinne totalcupen. Selv vil han ha minst mulig snakk om temaet etter fjorårets miss.

HEMMELIG TRIKS: Henrik Kristoffersen er klar for nytt renn i Sölden. Video: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

SÖLDEN (Dagbladet): Med Marcel Hirscher ute av bildet er det et stort spørsmål som er på alles lepper i Sölden før den tradisjonelle sesongstarten på isbreen øverst i Ötztal i Østerrike.

Hvem skal ta over som alpinsportens ledestjerne?

Svaret som oftest går igjen er Henrik Kristoffersen. Den norske 25-åringen ble håndplukket sammen med Mikaela Shiffrin til å stille som utøvere da FIS sparket i gang sesongen med sitt forum, og utropt til favoritt.

Også tidligere landslagskamerat Aksel Lund Svindal peker på Henrik Kristoffersen som forhåndsfavoritt.

- Hirscher har vært helt vill. Det har både jeg og Henrik fått kjenne på kroppen. Når han ikke er på start, føler jeg helt ærlig at Henrik er best posisjonert, sa Svindal da han møtte norsk presse sammen med Kristoffersen fredag.

- Det er ikke for å legge noe ekstra press på deg, men det er fakta, fortsatte alpinpensjonisten henvendt til den tidligere landslagskollegaen.

POPULÆRE: Aksel Lund Svindal og Henrik Kristoffersen på signeringsjobb før WC-åpningen i alpint i Sölden. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
POPULÆRE: Aksel Lund Svindal og Henrik Kristoffersen på signeringsjobb før WC-åpningen i alpint i Sölden. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

- Den beste følelsen

Selv ønsker ikke Kristoffersen å prate for mye om sammenlagtseieren. Romerikingen er litt preget av det som ifølge ham selv ble et for stort fokus på den store kula forrige sesong, noe han mener gjorde påvirket egne prestasjoner.

- Det har vært noen år hvor jeg har slitt med å akseptere at jeg ikke var best også. Det som skjer, det skjer og i fjor ble det veldig mye snakk om det, litt for mye. Jeg ønsker ikke snakke like mye om det i år, det får heller andre ta seg av, sier Kristoffersen bastant.

Først og fremst vil Kristoffersen kjenne på følelsen av å vinne skirenn, noe han aldri har gjort i Sölden.

- Den beste følelsen, bedre enn å få VM-gullet rundt halsen eller å løfte et trofé er den du får når du kjører over mållinja og ser det grønne lyset. Det er derfor jeg elsker å drive på med dette, sier Kristoffersen.

Selv om han ikke ønsker å snakke for mye om sammenlagttittelen erkjenner Kristoffersen at sammenlagttrofeet er det største man kan vinne som alpinist og han har tatt med seg et tips han plukket opp fra Svindal noen år tilbake.

- Jeg husker Aksel sa det en gang at hvis folk forventer noe og du har presset på deg, betyr det bare at du har prestert og at det er bedre å ha presset ved å ha prestert enn å ikke ha presset, for da har du ikke prestert, siterer Kristoffersen selv.

Trekker fram franskmann

Til tross for spådommen fra Lund Svindal og andre er ikke Henrik Kristoffersen like ivrig på å innta posisjonen som forhåndsfavoritt. Han trekker fram Alexis Pinturault som den største favoritten sammenlagt.

- «Pinten» er den største favoritten. Han ble nummer to sammenlagt i fjor, så da er det naturlig at han er størst favoritt. Han er eldre enn det jeg er, så presset ligger på ham. Han har dårligere tid enn det jeg har, sier Kristoffersen og smiler.

Pinturault innrømmer selv at han også kjenner på forventningspresset nå som Hirscher er borte.

- Det er klart det er mer press. Uten Marcel står det trolig mellom Kjetil, Henrik, Dominik og meg selv. Det blir et annet type press enn vi har vært vant til, sier Alexis Pinturault.

Pinturault er imidlertid ikke den eneste Kristoffersen trekker fram som en potensiell sammenlagtvinner av verdenscupen i 2019/20-sesongen.

- Bortsett fra ham er det Paris som kjører fort hvis han fortsetter som han har gjort i fart. Noel må nok kjøre litt fortere i storslalåm, ikke bare i slalåm om han skal kjempe om «storekula». Det er mange. Jansrud, Kilde, Kriechmayr, Feuz. Det er ganske mange, fortsetter Kristoffersen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer