Dropper snakk om sammenlagttittel

Alle holder Henrik Kristoffersen som favoritt til å vinne totalcupen. Selv vil han ha minst mulig snakk om temaet etter fjorårets miss.

HEMMELIG TRIKS: Henrik Kristoffersen er klar for nytt renn i Sölden. Video: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

SÖLDEN (Dagbladet): Med Marcel Hirscher ute av bildet er det et stort spørsmål som er på alles lepper i Sölden før den tradisjonelle sesongstarten på isbreen øverst i Ötztal i Østerrike.

Hvem skal ta over som alpinsportens ledestjerne?

Svaret som oftest går igjen er Henrik Kristoffersen. Den norske 25-åringen ble håndplukket sammen med Mikaela Shiffrin til å stille som utøvere da FIS sparket i gang sesongen med sitt forum, og utropt til favoritt.

Også tidligere landslagskamerat Aksel Lund Svindal peker på Henrik Kristoffersen som forhåndsfavoritt.

- Hirscher har vært helt vill. Det har både jeg og Henrik fått kjenne på kroppen. Når han ikke er på start, føler jeg helt ærlig at Henrik er best posisjonert, sa Svindal da han møtte norsk presse sammen med Kristoffersen fredag.

- Det er ikke for å legge noe ekstra press på deg, men det er fakta, fortsatte alpinpensjonisten henvendt til den tidligere landslagskollegaen.

- Den beste følelsen

Selv ønsker ikke Kristoffersen å prate for mye om sammenlagtseieren. Romerikingen er litt preget av det som ifølge ham selv ble et for stort fokus på den store kula forrige sesong, noe han mener gjorde påvirket egne prestasjoner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer