Casper Ruud

Dropper Tokyo-OL

Casper Ruud (22) kommer ikke til å stille i årets sommer OL, det opplyser han selv på Twitter.

DROPPER OL: Casper Ruud. Foto: Reuters
DROPPER OL: Casper Ruud. Foto: Reuters Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tenniskometen Casper Ruud kommer ikke til å reise til årets OL i Tokyo.

- Etter French Open har det vært noen dager i tenkeboksen for min del og etter nøye vurdering med mitt team, har vi kommet frem til at det ikke blir OL i Tokyo på meg, skriver Ruud i en pressemelding.

Tenniskometen sier at han heller vil satse mot OL i Paris i 2024.

- Jeg er fortsatt ganske ung og både tror og håper jeg kan få deltatt i flere OL i min karriere. Mitt fokus vil være deltagelse i 2024 i Paris. Jeg skal prøve å ta nye steg de neste årene slik at jeg kan være med å kjempe om medaljene der, skriver han.

Ruud røk ut av French Open allerede i tredje runde i årets French Open. Nordmannen tapte en thriller av en kamp mot Alejandro Davidovich.

Ruud har aldri kommet lenger enn til 4. runde i en Grand Slam. Det skjedde i Australian Open i år. I fjor ble han slått ut av verdensfirer Dominic Thiem på grusen i Paris.

Mandag endte han likevel opp med karrierebeste på ATP-rankingen med en 15.-plass. Nordmannen tok tilsvarende plassering som i fjorårets utgave av Grand Slam-turneringen i Paris, og dermed tapte han ingen rankingpoeng.

Neste oppgave for 22-åringen blir en gressturnering på Mallorca fra neste uke. Det blir forberedelse til Wimbledon-turneringen, som starter om et par uker, sesongens tredje Grand Slam-turnering.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer