Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Dropper trening for å samle inn penger

Tommy Svindal Larsen & Co. ofrer en trening for å være bøssebærere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) Det er bare tre kamper igjen av Tippeligaen, og ni poeng igjen å kjempe for. De fleste klubbene kjemper om medaljer og Royal League - eller for å unngå nedrykk.

Odd ligger i et lite vakuum midt på tabellen, men de kan ikke føle seg for trygge. Det er bare fire poeng ned til kvalikplassen, men de har flere klubber mellom seg og den utsatte 12. plassen.

- Vi ser ikke på oss selv som et lag som kan rykke ned. Vi har hatt ei god treningsuke, og hvis vi spiller slik vi vet vi kan de siste kampene vil vi plukke nok poeng, sier Tommy Svindal Larsen til Dagbladet.no, foran søndagens kamp mot Fredrikstad - som ligger på kvalikplassen nå.

- Jeg tror vi trenger tre poeng til for å være helt sikre.

- Fotballspillere er forbilder

I dag dropper telemarkingene treningsøkta, til fordel for tv-aksjonen. Spillerne skal i tre timer stå på forskjellige kjøpesentre i Grenland, og samle inn penger til Leger uten grenser.

- Jeg synes det står respekt av det valget klubben har gjort, sier landslagsspilleren.

- Er det uproblematisk å ikke trene i dag?

TRENGER TRE POENG TIL: Tommy Svindal Larsen mener Odd trenger tre poeng til, for å være helt sikre. Foto: TORBJØRN BERG
TRENGER TRE POENG TIL: Tommy Svindal Larsen mener Odd trenger tre poeng til, for å være helt sikre. Foto: TORBJØRN BERG Vis mer

- Ja, for vi hadde en veldig god gjennomføring i går, og skal trene igjen i morgen.

Idrettsutøvere er ettertraktede personer til innsamlinger og aksjoner. De har sterke navn og er personer som er respektert og gjennomslagskraft.

- Vi synes det er positivt å bidra på slike ting, enten et er innsamling til Leger uten grenser eller til kreftsyke barn. Det er veldig viktig, for fotballspillere er forbilder for mange barn, og vi sender ut gode signaler ved å gå i bresjen, sier Svindal Larsen.

- Skal være entusiastiske

Også i Tyskland, da han spilte for Nürnberg, var han med på flere innsamlingsaksjoner og veldedighetsoppdrag.

- Fotballspillerne der nede er store stjerner, og vi ble spurt om - og takket ja til - mange oppdrag. Vi har en spesiell jobb og når fotballspillere stiller opp kan de gi økt effekt.

Tommy Svindal Larsen og Odd har ikke satt noen målsetting for hvor mye penger de skal klare å samle inn til tv-aksjonen, men de håper på mye klingende mynt - og kanskje helst lydløse sedler - i bøssene.

- Vi skal i hvert fall være engasjerte og entusiastiske. Vi skal ikke bare stå å henge med bøssa i hånda, lover midtbanesjefen.

image: Dropper trening for å samle inn penger
LEGGER BORT STØVLENE: Det blir ingen trening på Svindal Larsen og lagkameratene i dag. I stedet skal de samle inn penger til Leger uten grenser.