-  Dropper trening

Vidar Riseth (32) er så sliten at han bare skal hvile fram til kampene lørdag, og tirsdag i neste uke.

ULLEVAAL (Dagbladet): Det var lett å se det da Belgia gikk opp til 2- 1 før pause. Riseth tapte løpsduellen med Thomas Buffel og virket treig.

-  Hadde muskulaturen vært helt maksimalt uthvilt, så hadde jeg kanskje tatt ham før scoringen. Jeg kom på etterskudd, og torde heller ikke å takle. Det hadde ikke skjedd mot Italia, sier Riseth.

-  Jogger

Spesielt lårmusklene føles tunge for RBK-stopperen.

-  Jeg kommer til å droppe vanlig fotballtrening fram til returkampen mot Maccabi Haifa tirsdag. Lørdag spiller vi også mot Tromsø, så jeg kommer bare til å jogge lett, og hvile fram til de to viktige kampene.

Riseth sliter også med noen småskader, blant annet ei lårhøne han fikk i cupen mot LSK, men forsikrer at han er spilleklar.

-  Ja, men belastningen i det siste har vært veldig stor. Har jo nesten spilt samtlige kamper i nitti minutter for Rosenborg. Så jeg merker kjøret nå.

-  Tillit av Åge

I går scoret Riseth 2- 2-målet på ei heading. Men han matchet ikke klubbkamerat Frode Johnsen (30) i gårsdagens kamp. RBK-spissen var Norges klart beste spiller.

-  Men så var dette en kamp som passet for meg. Særlig i første omgang der vi slo mest langt, sier Johnsen.

-  Men det er klart det gir sjøltillit å score mål, og spille en så bra kamp. Det var en god søknad til å spille fra start mot Italia. Og så er jeg så heldig at Åge Hareide har bra tillit til meg.

Johnsen føler seg langt fra så sliten som Riseth, og kommer til å trene som normalt i dagene som kommer.

-  Nei, formen er bra den. Men det er klart. Jeg merker også at jeg blir eldre. Før i tida var jeg like frisk og rask dagen etter en kamp. Nå er det greit å ha en dag å restituere seg på, ler Johnsen.

PÅ FELGEN: Vidar Riseth sliter med småskader og er på ingen måte uthvilt. Det har han tenkt å ta konsekvensen av.