Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Dropper VM for å vinne verdenscupen: - Tror ikke Norge kommer til å savne meg

Reiser til Europa.

BEAVER CREEK (Dagbladet): Etter å ha sust inn til VM-sølv i gårsdagens superkombinasjon, ble medaljen til Kjetil Jansrud naturlig nok feiret på skikkelig vis i Vail i natt.

Da Dagbladet fikk en liten prat med 29-åringen etter at han hadde tatt sin første VM-medalje, fortalte han at han nå dropper resten av VM med en ting for øyet. Verdenscupen sammenlagt.

- Jeg dropper storslalåmen for å vinne verdenscupen sammenlagt. Verken mer eller mindre, sier han.

Ofrer storslalåm Selv om han ikke har notert seg for noen pallplasseringer i storslalåm denne sesongen, har Jansrud så absolutt storslalåm nok i beina til å kunne hevde seg også i et VM.

- Jeg personlig mener at jeg med to ekstremt gode omganger kunne vært en medaljekandidat i storslalåm. Det er også en trasé jeg liker veldig godt. Det er en kjip avgjørelse å ta. Det er sikkert ikke alle som er enige med meg, men jeg tror det er et riktig valg. Verdenscupen blir viktig for meg framover, sier han.

Medaljemulighet eller ei, Jansrud er trygg på at Norge kommer til å levere varene selv uten ham på startstreken.

- Jeg skal ikke være for stygg mot meg selv her, men jeg tror ikke Norge kommer til å savne meg så mye. Jeg føler laget står igjen med ganske mange sterke kort, og vi kommer til å ha tre på start som alle kan kjempe om en medalje, sier han.

- Fornøyd Verdensmesterskapet ble aldri helt det vinterens fartskonge hadde sett for seg. I super-G ble det bokstavelig talt stang ut da han gikk igjennom en av de første portene, slo skulderen og endte på en sur fjerdeplass. I utforen ble han nummer 15.

Nettopp derfor var det ekstra deilig å hente en medalje i går.

- Er du fornøyd med mesterskapet?

- Jeg må si jeg er fornøyd som drar herfra med medalje. Umiddelbart så er jeg fornøyd, men det er klart det ikke er alt som har vært like bra. Jeg føler meg litt uheldig som gjør den feilen i super-G og utforen har jeg ikke noe godt svart på, sier han.

- Det føles likevel ganske bra. Jeg er kanskje litt farget av at dette er den første medaljen. Jeg tror det er spesielt for alle.

MEDALJEUTDELING: Kjetil Jansrud fikk sin sølvmedalje på torget i Vail i natt. Foto Hans Arne Vedlog   / Dagbladet
MEDALJEUTDELING: Kjetil Jansrud fikk sin sølvmedalje på torget i Vail i natt. Foto Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer