Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Dropper VM i halfpipe

I går ble det definitivt klart at Terje Håkonsen ikke stiller i dagens kvalifisering til VM-finalen i halfpipe. Daniel Franck ringte sjøl til Håkonsen og fikk bekreftelsen. - Synd at han ikke kommer, sier Franck.

Helt siden Terje Håkonsen skadde seg i leggen og hælen under X-games i USA forrige helg, har det vært helt i det blå om den norske superstjernen stiller opp i VM i italienske Val di Sole denne uka. Daniel Franck har ikke visst noe sjøl heller, og ringte til kameraten for å fjerne tvilen.

- Jeg har snakket med ham. Han kommer ikke på grunn av skaden, sier Franck.
Håkonsen og Francks advokat Arne Steen uttalte til Dagbladet 19. januar at Håkonsen helt sikkert kom til VM.

- Dette har Terje aldri uttalt sjøl, og det er for jævlig at andre sier det. Det setter Terje i et klønete lys, sier Franck.

Dårlig gjort

Ifølge Arne Steen kommer Håkonsen til å stille opp i konkurranser i USA så snart skaden er leget - inklusive US Open. Franck er ikke så sikker.
- Vi får se hva han gjør.

Sjøl testet Franck VM-pipen for første gang i går, og likte følelsen godt.

- Den er kjempebra, sier Franck.

Halfpipen er jevn hele veien med krappe kurver. Det er midt i blinken for Franck, som i dag håper å gå problemfritt gjennom kvaliken til finalen i morgen kveld.

Kjører safe

- Har du øvet inn noen nye triks?

- Nei, jeg satser på høyde isteden. Tror de triksa jeg kan er tilstrekkelig, sier han.

Dessuten er det ikke i dag Franck skal avsløre eventuelle spesialiteter. I kvaliken gjelder bare en ting: Å unngå å ryke ut slik Terje Håkonsen gjorde helt til dommerne endret reglene under US Open i fjor.

- Du kjører safe i dag.

- Yes.

- Stiller du sjøl i US Open?

- Vi får se, sier han.

PS: Ifølge Arne Steen skal Franck reforhandle flere av sponsoravtalene sine til våren. Det betyr at han kjører for mer enn VM-gull i dag og i morgen.

- På tide med en tittel, sier Daniel.

DELTAR IKKE: Terje Håkonsen sliter fortsatt med en skade. Derfor står han over VM i halpipe.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media