Neymar

Droppet av gigant etter overgrepsanklager

Nike bekrefter at de valgte å droppe Neymar (29) etter at han nektet å delta i etterforskningen.

I HARDT VÆR: Neymar ble droppet av Nike etter overgrepsanklager. Foto: FRANCK FIFE / AFP.
I HARDT VÆR: Neymar ble droppet av Nike etter overgrepsanklager. Foto: FRANCK FIFE / AFP. Vis mer
Publisert

Den amerikanske giganten har kommet med en uttalelse som siteres av både New York Times og Wall Street Journal der de forklarer hvorfor den brasilianske superstjernen ikke lenger sponses av Nike.

I uttalelsen gjør Nike det klart at etterforskningen ikke nådde en konklusjon om hvorvidt et overgrep hadde funnet sted eller ei. Derfor kom ikke saken ut offentlig.

SLAG: Neymar er fratatt kapteinsbindet for Brasil etter slaget mot en supporter i april. Vis mer

– Det ville vært ufint av Nike å komme med en anklagende uttalelse uten å kunne vise til fakta som støtter oppunder. Nike avsluttet sitt forhold til utøveren fordi han nektet å samarbeide i en etterforskning gjort i god ånd basert på troverdige påstander, skriver Nike i sin uttalelse.

I 2018 skal en kvinnelig ansatt ha levert en skriftlig klage til Nike. Der kom det fram at i 2016 under en turné i USA hadde Neymar forgrepet seg på en kvinnelig Nike-ansatt.

Ifølge klagen skal den ansatte ha hjulpet en beruset Neymar tilbake til hotellrommet sitt. Der skal han ha forsøkt å tvinge kvinnen til å utføre oralsex på ham, og stoppet henne fra å forlate rommet.

Saken ble igjen tatt opp i 2019 etter at kvinnen ønsket å gjennomføre en etterforskning. Da Neymar skal ha blitt bedt om å delta i etterforskningen, skal dette ha blitt avvist. Deretter avsluttet Nike sin avtale med ham.

Dette avvises av Neymars pressetalskvinne.

– Neymar kommer til å forsvar seg kraftig mot de usaklige angrepene uansett når en anklagelse, som har til gode å finne sted, skulle komme, sier talskvinnen til Wall Street Journal, og hevder samtidig at Nike og Neymar gikk hver til sitt av kommersielle grunner.

Neymar har vært en av gullkalvene til Nike i godt over et tiår, og var den første spilleren til å få sin egen «Air Jordan»-sko, hvilket betød et samarbeid med Nikes fremste ambassadør, Michael Jordan.

I september 2020 bekreftet den brasilianske superstjernen at han har inngått en avtale med Puma.

Dette er ikke første gang Neymar er anklaget for voldtekt. I 2019 ble han også anmeldt av en kvinne ved navn Najila Trinidade.

Etter at saken hadde tatt flere vendinger endte man opp med at Trinidade ble siktet for utpressing.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer