Droppet dopingtest - havnet i trafikkulykke

Greske OL-sprintere i trøbbel.

De greske toppsprinterne Costas Kenteris og Katerina Thanou måtte til sykehus etter å ha vært innblandet i en trafikkulykke i går.

De to skal ha kollidert på motorsykkel like etter at de hadde forlatt treneren sin i hjemmet hans. Ulykken skal ha skjedd like etter at de to skulle ha møtt til obligatorisk dopingprøve.

Gresk fjernsyn meldte straks om ulykken etter at den ble kjent, men de første rapportene tyder ikke på at noen av de to er alvorlig skadet.

På sykehus

Likevel ble de liggende på sykehuset over natten i påvente av at det skulle komme svar på en rekke prøver som er tatt av dem.

I går kveld kveld og i natt kunne Vassilis Sevastis, presidenten i det greske friidrettsforbundet, ikke si noe om de to kom til å konkurrere i OL. Det var altfor stor forvirring rundt ulykken og skadeomfanget.

I dag tidlig meldes det at de greske sprinterne fikk besøk av IOK-representanter. Også den greske helseministeren Nikitas Kaklamanis var med på besøket.

Paret skulle ha møtt til en høring i IOK-regi i formiddag, men på grunn av ulykken kommer ingen av dem til å møte der.

- De, verken Kenteris eller Thanou, er særlig fornøyde med det som skjedde torsdag. Jeg håper det vil ordne seg til det beste for dem, sier Kaklamanis etter besøket.

Må frikjennes

Saken er i hvert fall at de to ikke møtte til en tilfeldig dopingtest i deltakerlandsbyen i går, og normalt blir utøvere som ikke møter til tester de er innkalt til utestengt for brudd på dopingbestemmelsene. Om det skjer med de to greske sprintstjernene gjenstår å se.

Under alle omstendigheter må de frikjennes av IOK for å få lov til å delta i OL. Noen slik frikjennelse foreligger ikke ennå, for IOK vil først undersøke omstendighetene rundt ulykken.

Kenteris vant gullet på 200 meteren i OL i Sydney for fire år siden. Han blir kalt «det greske lyset», og flere vanlige mennesker tok til tårene i Atens gater i går da det ble kjent at han ikke hadde møtt til en dopingprøve.

Katerina Thanou vant sølvet på 100 meteren i Sydney, bare slått av Marion Jones, som også har problemer fordi hun er innblandet i en dopingsak, den såkalte BALCO-skandalen.

Etter at gresk fjernsyn meldte om trafikkulykken de to var innblandet i, gikk det en sjokkreaksjon over OL-byen.

(NTB-Reuters)

DOPINGTRØBBEL:</B> Costas Kenteris og treningspartner Katerina Thanou var innlagt på sykehus i natt, og det er usikkert om forklarer seg for IOK om manglende dopingtester.
PRESSET TRENER:</B> Christos Tjekos forsøker å forklare hva som er skjedd med hans toppsprintere i går kveld.