Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Droppet fridagene

Martin Andresen fikk dårlig resultat på en kondisjonstest i mars, og har siden da droppet ukas eneste fridag for å drive knallhard løpetrening. Det har gitt resultater.

LILLESTRØM (Dagbladet): - Jeg var sjuk i to og en halv uke i den viktige ressursperioden i mars. Vet ikke hva som feilte meg. Gikk bare og hanglet, og mistet viktig løpetrening, sier Andresen, som er kjent for høy løpskapasitet.

- Jeg har ligget rundt 70 i O{-2}-opptak, sier Andresen.

Det er høyt for en fotballspiller.

- Men den siste testen var ikke bra. Jeg vil ikke si hvor lavt jeg var, sier han.

Dobbeltredning

Mens lagkameratene har fri og hviler, har Stabæk-kapteinen derfor brukt tirsdagen til å trene på seg melkesyre og smerte.

- Fireminuttersintervaller i høyt tempo på tredemølle. Slikt blir man i form av. Det merker jeg allerede nå, sier Andresen.

Sist helg løp Andresen rundt i en offensiv midtbanerolle mot Odd på Nadderud. Det ga 4- 1-seier. I går hadde han ankerrollen defensivt, og var overalt på egen banehalvdel i 90 minutter. Det ga 0- 2-seier - Stabæks femte seier på Åråsen siden 1997.

Etter 59 og 60 minutter reddet Andresen to ganger på strek - etter headinger fra Torgeir Bjarmann og Peter Werni.

- Den første går jeg inn og sikrer fordi jeg ser det kan bli problemer. På den andre står jeg riktig plassert på stolpen på en corner, sier han.

Andresen håper og tror at ekstratreninga har vært viktig og avgjørende for at han og Stabæk står med seks poeng etter tre kamper - ifølge klubbguru Ingebrigt Steen Jensen klubbens beste serieåpning siden opprykket i 1995.

- Jeg kommer til å fortsette med dette utover sommeren. Vil ha høyere O{-2}-opptak enn noen gang. Også fordi jeg fra min defensive ankerrolle ønsker å være med oppover på banen og score mål. Jeg scorer nemlig ikke like mye som før. Jeg ønsker å vinne noe med Stabæk, sier Andresen.

Han føler dessuten et ansvar overfor lagkameratene når han som kaptein ligger etter treningsmessig.

- Ekstratreninga gir en signaleffekt, sier han.

Taktisk triumf

Og kanskje er Stabæk i ferd med å tilegne seg kvaliteter laget ikke har vært kjent for. I går framsto laget som et kollektiv der alle jobbet for alle. Helt riktig oppskrift på Åråsen mot et svekket Lillestrøm-lag. Opplegget ble selvfølgelig lettere å gjennomføre etter den heldige 0- 1-scoringen til Wilhelmsson. 0- 2 kom på klassisk vis på en kontring og skudd fra Finstad da LSK pøste på med folk framover mot slutten. For trener Gaute Larsen ble det en taktisk triumf. Laget hans bygde en mur LSK ikke klarte å rive ned.

Kanskje valgte han derfor å se mildt på guttas plan for kvelden:

- I kveld skal vi feire. Og vi har ikke spurt om lov, sier Andresen.

LØPSMASKIN: Sist helg løp Andresen rundt i en offensiv midtbanerolle mot Odd på Nadderud. Det ga 4- 1-seier. I går hadde han ankerrollen defensivt, og var overalt på egen banehalvdel i 90 minutter.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media