Droppet Hellas for Bryne

BRYNE: Svenske Reine Reine Almqvist (52) vraket en lukrativ toppjobb i Hellas og tar heller over som trener i Bryne etter Erik Brakstad.

Svensken, som har trent IFK Göteborg og Helsingborg, har nå bundet seg til jærklubben i to og et halvt år. Han har sett laget i aksjon én gang, og er ikke skremt av krisen.

- Jeg trodde laget var enda svakere, sier Almqvist.

- Jeg var egentlig på vei til å ta en jobb i Hellas, da jeg ble kontaktet av Bryne for ei uke siden. Men det ble for mye forsinkelser og agentrot. Derfor valgte jeg heller tryggheten her på Bryne, sier Reine Almqvist til Dagbladet.

Det er ikke første gang Almqvist er trener i Norge. Han hadde ansvaret for Djerv 1919 fra 1984 til 1985, og for Fredrikstad i 1986 til 1988. Nå ser han fram til å få Bryne ut av krisa, og redde laget fra nedrykk.

- Situasjonen skremmer meg ikke. Jeg så kampen mot Lyn på søndag, og laget var mye bedre enn hva jeg trodde på forhånd sier Almqvist.

- Hvilke konkrete ting skal du gjøre for å redde laget fra nedrykk?

- Det første jeg vil ta tak i er selvtilliten. Laget har fått marginene mot seg. Det blir stang ut i stedet for stang inn. Men humøret er til stede i spillergruppen. Det så jeg på dagens trening. Dette skal vi klare å snu med hardt arbeid og humør, sier Almqvist.

Daglig leder i Bryne Fotballklubb, Kjell Madland, er strålende fornøyd med ansettelsen av Almqvist.

- I Reine Almqvist har vi sikret oss en trener fra aller øverste hylle, sier Madland.

Det var Reine Almqvist som førte Helsingborg til toppen av svensk fotball før Åge Hareide overtok. BK Häcken førte han fra førstedivisjon til spill i Europacupen. IFK Göteborg har også hatt ham som trener. Sist var han ansatt i Landskrona.