Droppet klubber i Norge, Sverige og Nederland for å vente på Vålerenga

Kjartansson: - Jeg stolte på dem.

VALLE HOVIN (Dagbladet): Vålerenga-spissen Vidar Örn Kjartansson (24) hadde konkrete forespørsler fra andre norske og svenske klubber - i tillegg at det var interesse fra Nederland.

Men etter et ti dager langt treningsopphold i fjor høst, så valgte islendingen i stedet å vente på at Vålerenga fikk på plass økonomien til å hente han fra den islandske klubben Fylkir.

- Jeg er veldig glad for at Vidar valgte å vente på oss, for han hadde andre muligheter, sier Vålerenga-trener Kjetil Rekdal til Dagbladet.

Jørn Andersen og Moa
Da Vålerenga solgte spissen Torgeir Børven til nederlandske FC Twente i slutten av desember, så var Rekdal rask med å sikre seg underskriften til spissen han sammenligner med tidligere Vålerenga-spisser som Jørn Andersen og Moa når det gjelder målteft.

Islendningen har imponert i sin første tid i Vålerenga. Han ble toppscorer i vinterens treningskamper blant alle tippeligaklubbene, og han er toppscorer i Tippeligaen etter tre serierunder, i likhet med Vikings Jon Dadi Bödvarsson.

- Da han var på treningsopphold hos oss, så scoret han i ett sett, og vi bestemte oss raskt for at vi ønsket å kjøpe han. Men vi hadde ikke økonomien på plass før Torgeir Børven ble solgt, sier Kjetil Rekdal til Dagbladet.

Ventet to måneder
Etter treningsoppholdet i oktober drøyde det helt til slutten av desember før Vålerenga fikk råd til å kjøpe Vidar Örn Kjartansson. Men islendingen viste tålmodighet, framfor å slå til på noen av de andre mulighetene.

- De ti dagene jeg var her på treningsopphold var veldig bra. Jeg likte byen og klubben, derfor ville jeg hit. De sa de ville kjøpe meg, og jeg valgte å stole på at de ville gjøre det, sier Vidar Örn Kjartansson til Dagbladet.

- Bedre enn prisen vi betaler Ifølge Kjetil Rekdal var den islandske spissen en billig investering for Vålerenga. Spesielt målt mot hva han har vist i starten på sin Vålerenga-karriere.

- Sportslig sett er han mye bedre enn den prisen vi har betalt. Og så kan vi jo få et salg på et eller annet tidspunkt også, selv om det ikke er det vi tenker på nå, sier Rekdal.