Droppet operasjon for landskamp

Christer Basma kuttet ut forberedelsene til en ankeloperasjon for å bli med til landskampen mot Østerrike.

Forfall fra Svindal Larsen

WIEN (Dagbladet.no): I forrige uke varslet Rosenborg-stopperen i Dagbladet at han kom til å melde forfall til privatlandskampen mot Østerrike onsdag på grunn av ankelproblemene.

Han ville operere etter møtet med Lyon på Lerkendal onsdag for å slippe stadige smerter i leddbåndene. Så ombestemte han seg, nettopp på grunn av landskampen.

- Ja, det kan du si, alternativet var å få operasjonen unna fort. Den beslutningen tok jeg selv, sier Basma til Dagbladet.no.

Nå er det fortsatt ikke helt sikkert at Nils Johan Sembs høyreback kommer til å legge seg under kniven. For det finnes ingen garanti for at problemene forsvinner.

- Jeg har operert den andre ankelen og den er ikke helt bra. Jeg skal ta det opp til vurdering, for å se om det er noen vits. Det vil nok hjelpe, men det spørs om det er ille nok til at det er verdt det.

Etter Østerrike-kampen vil Basma prøve en gammel og god resept: Hvile.

- Både hodet og kroppen er slitent etter Champions League- og seriekamper i hele høst.

Men først er det landskamp, og på grunn av Ronny Johnsens forfall og Henning Bergs skade spiller kanskje Basma stopper onsdag. Der har han bare fått prøvd seg én gang på landslaget tidligere, mot Armenia i VM-kvaliken.

- Det er en rolle jeg kjenner fra RBK, jeg har ikke noe i mot det. Det kan hende Semb vil prøve noe nytt, sier Basma.

  • Dagbladet.no kommer tilbake med mer om landslaget etter Sembs første trening i Wien kl. 18 i kveld.
STOPPER?</B> Christer Basma har stort sett spilt back på landslaget, som her mot Ryan Giggs og Wales for to år siden. Onsdag kan han bli trukket inn som stopper. Foto: SCANPIX