REAGERTE KRAFTIG: Ulrik Wilbek skjelte ut journalist da han fik inntrykk at hun ikke trodde han var syk.  Foto: REUTERS/Marko Djurica/NTB scanpix
REAGERTE KRAFTIG: Ulrik Wilbek skjelte ut journalist da han fik inntrykk at hun ikke trodde han var syk. Foto: REUTERS/Marko Djurica/NTB scanpixVis mer

Droppet pressekonferanse og skjelte ut journalist

Ulrik Wilbek har dårlig samvittighet for at han ikke fortalte sannheten etter VM.

Håndballtreneren Ulrik Wilbek fikk kritikk for å droppe pressekonferansen etter VM-finalen. Dansken sier han burde fortalt tidligere at han var syk.

Danmark tapte finalen for Spania, og etter kampen stilte ikke landslagssjef Wilbek på den internasjonale pressekonferansen. Det førte til kritikk fra flere hold.

Årsaken til fraværet var sykdom, og senere ble det kjent at trenerveteranen hadde fått magesår.

- Jeg skulle ha meldt ifra at jeg var syk, sier Wilbek til Berlingske.

Han synes det var synd at det var fraværet hans som preget overskriftene etter finalen og ikke lagets innsats.

- Det hadde jeg dårlig samvittighet for. Også fordi folk ikke kjente bakgrunnen, sier han.

Da det danske landslaget kom hjem, ble landslagstreneren møtt med kritiske spørsmål fra pressen. En journalist ble skjelt ut av Wilbek.

- Da jeg sa at jeg var syk, mer enn antydet hun at jeg løy. Jeg synes det er langt over grensen for hva man kan tillate seg. Hun var en journalist som tydeligvis ikke kjente noe til sporten, og jeg hadde overhodet ikke noe problem med å si at hun var frekk, sier Wilbek.

Han har også skrevet brev til den spanske landslagssjefen Valero Rivera for å forklare hvorfor han ikke var til stede på pressekonferansen etter kampen. Rivera var blant dem som kritiserte ham for ikke å stille opp.

(NTB)