Droppet Solskjær

Mandag formiddag ble Erling Braut Haaland endelig presentert som Manchester City-spiller. Men superstjerna kunne fort havnet i motsatt side av byen.

PRESENTERT: Erling Braut Haaland. Foto: Manchester City
PRESENTERT: Erling Braut Haaland. Foto: Manchester City Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Erling Braut Haaland signerte en femårskontrakt med de lyseblå og forklarte klubbvalget slik:

- Først og fremst litt på grunn av pappa. Jeg ble født i England og har vært City fan hele livet mitt. Jeg kan mye om klubben. Jeg føler meg hjemme her og føler at jeg kan utvikle meg og få det beste ut av ferdighetene mine i City, fortalte Haaland til klubbens nettsider.

Dagen etter presentasjonen skrev Manchester Evening News at Ole Gunnar Solskjær forsøkte å hente Haaland til Manchester United tilbake i 2019.

- United hadde en genuin interesse for Erling Haaland og Darwin Núñez. I Haalands tilfelle fungerte Solskjær som trekkplaster for sin tidligere elev, men det ga ikke resultater og spissen dro til Borussia Dortmund. Etter den fiaskoen og Solskjærs exit, kom United alltid til å slite, skrev avisa.

United-interessen har også blitt bekreftet av Dortmunds administrerende direktør, Hans-Joachim Watzke. I slutten av april kom Watzke med følgende beskjed:

- Vi måtte gi ham en utkjøpsklausul, ellers ville han dratt til Manchester United, fortalte Watzke i Ruhr Nachrichtens podkast.

Øyvind Alsaker forteller til Dagbladet at det er vanskelig å vite hvor nærme Haaland var en overgang til United.

- Jeg tror Solskjær og Haalands konsultasjon er reell, men timingen var ikke riktig. Det er vanskelig å si hvor aktuell en potensiell overgang var, men jeg tror kanskje Haalands team ikke var klare. Solskjærs prosjekt i United var også usikkert, og du vet aldri når en manager kan få sparken når du signerer for en ny klubb, sier TV 2-kommentatoren.

Bekreftet: Erling Braut Haaland til Manchester City. Video: Twitter / Manchester City Vis mer

Store forventninger

Alsaker avslører at han har store forventninger til den norske superspissen og omtaler ham som en «unik spiller».

- Det er vanskelig å forvente noe annet enn ett mål i snitt per kamp, men det er selvfølgelig å sette standarden veldig høyt. Det er det Haaland har levert, men nå skal han opp på det høyeste nivået man får. Da blir det åpenbart vanskeligere å levere det, men vi har all mulig grunn til å forvente mye mål, forteller han.

- Tror du Haaland kan kjempe om toppscorertittelen?

- City er alltid blant de som scorer desidert mest mål og samtidig kjører de over motstanderne sine. Selvfølgelig kan Haaland være med og slåss om toppscorertittelen, svarer Alsaker.

- Enormt ettertraktet

Forrige sesong hadde Haaland fire skadeperioder som gjorde at han gikk glipp av en rekke Bundesliga-kamper. Siden mai 2020 har nordmannen hatt ni skader ifølge Transfermarkt.

- Så lenge skader ikke blir et problem, er det vanskelig å se for seg at han ikke takler overgangen til Premier League, mener Alsaker.

Han fortsetter:

- Premier League er en mye tøffere liga, men vi har allerede sett han levere mot en av ligaens beste stoppere i Virgil van Dijk. Hvis man sammenlikner Haaland med den høye Premier League-standarden er han fortsatt lynrask, sterk og en avslutter helt i toppen.

Videre forteller Alsaker at det har vært stort å følge Haalands reise til engelsk fotball.

- Det har vært spektakulært, rett og slett. Det har vært mange gode norske talenter, men Haaland er unik og har alt. Han har en pakke som er enormt ettertraktet i fotballen. Det å levere mål er et eget fag, og de som gjør det er ikke superstjerner uten grunn. Haalands prestasjoner må vi bare nyte så lenge det varer.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer