<strong>THE ATOMIC ANT:</strong> Sebastian Giovinco. Foto: Chris Young / The Canadian Press via AP
THE ATOMIC ANT: Sebastian Giovinco. Foto: Chris Young / The Canadian Press via AP Vis mer

Droppet til EM – imponerer i MLS

Sebastian Giovinco også kalt «The Atomic Ant» gikk fra å være avvist i Juventus til å bli MLS-legende på en sesong.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Etter å ha signert for Toronto i 2015 hadde italienske Sebastian Giovinco en historisk sesong. Han tok rekorden for flest mål (22) og flest målgivende pasninger (16) på en sesong. De 22 målene gjorde ham også til toppscorer i sin første sesong. Til tross for å ha vært tatt ut på det italienske landslaget i kvalifiseringsrundene kom ikke 29-åringen med til EM. Nå er han fast bestemt på å komme tilbake i landslagsvarmen.

- Jeg ble skuffet (over at jeg ikke kom med). Jeg må fortsette å forbedre meg så jeg kan få tilbake en plass på landslaget. Jeg har sagt det før: ligaen forsetter å vokse og det er en flott liga, fortalte Giovinco til ESPN.

<strong>AZZURRI:</strong> Her i aksjon for landslaget i 2013. Foto: AP Photo / Antonio Calanni
AZZURRI: Her i aksjon for landslaget i 2013. Foto: AP Photo / Antonio Calanni Vis mer

Helt siden han ankom Toronto har italieneren skrytt av både ligaen og laget. Til FourFourTwo forteller Giovinco at han er veldig lykkelig i klubben.
- Det var riktig avgjørelse å komme hit, forteller den 1.62m høye spissen.

Juventus var tre måneder unna Champions League-finalen i 2015 da Giovinco bestemte seg for å bytte Torino mot Toronto. Etter å ha vært reserve og benkesliter i den italienske storklubben ble han anklaget for å velge penger fremfor fotballen da han byttet klubb, men det viste seg å være et lurt bytte.

Hans drøm om å bli nummer 10 i Juventus ble aldri noe av, nå bruker han motivasjonen fra Italia til å blomstre i Toronto.
- Jeg har hatt en fin rolle med mye kreativ frihet. I MLS scorer lagene flere mål. Det er en annerledes liga fra Serie A. Jeg har mer rom, forklarer han.

Under kvalifiseringsrundene før EM fikk Giovinco muligheten til å vise seg frem for Azzurri. Han var involvert i begge målene da Italia snudde hjemmekampen mot Norge. Dager etter kampen var han tilbake i Toronto og imponerte igjen.

GOLDEN BOOT: I sin første sesong ble han toppscorer med 22 mål! Foto: Frank Gunn / The Canadian Press via AP
GOLDEN BOOT: I sin første sesong ble han toppscorer med 22 mål! Foto: Frank Gunn / The Canadian Press via AP Vis mer

I fjor vant spissen flere priser for sin opptreden i ligaen: I tillegg til å være toppscorer ble han også kåret til ligaens beste nykommer og viktigste spiller. I år har han allerede blitt kåret til Major League Soccers beste spiller av ESPY.

Den lille italieneren har imponert så mye at han har blitt linket til Barcelona og Milan. Likevel har ikke Giovinco planer om å flytte på seg med det første.

- Jeg er smigret over å høre mitt navn i forbindelse med så store klubber. Det er et stort kompliment, men det er alt. Jeg har forpliktet meg til å være her, og det skal jeg holde. Jeg ser min fremtid i Toronto FC. Jeg er lykkelig med ting slik det er nå. Jeg føler meg velkommen her.

*Deler av artikkelen ble først publisert i januar 2016.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer