Droppet United for EM-spill

STAVANGER (Dagbladet): Viking-Tromsø 1-1. Erik Nevland satser alt på å få spille EM for U23-landslaget i mai. Derfor droppet han den siste reservelagskampen til Manchester United for å vise seg fram i moderklubben Viking.

Erik Nevland har spilt til sammen 11 reserve- og 5 A-lagskamper for United. United-boss Alex Ferguson sa ja til Viking-spill på én betingelse: At Nevland tok seg én måned fri etter EM-sluttspillet, for å restituere seg skikkelig før han er tilbake i United.

Innfridde ikke

I går fikk unggutten såvidt prøvd seg i 25 Tippeliga-minutter - hans andre kamp i den blå Viking-trøya siden i fjor sommer.

- Nivået er betraktelig høyere her enn i engelsk reserveliga, så det er ingen tvil om at den sportslige utfordringen er større, sier Nevland.

«Nevi» ble tatt imot med jubelbrus da han kom innpå, men innfridde ikke forventningene. Han ble løpende mye imellom, og fikk aldri de rette ballene å jobbe med ut på venstrekanten.
- Jeg er jo egentlig spiss, men jeg er glad så lenge jeg får spille. Jeg kom hit for å ta en plass på laget, nærmest uansett hvor det ble, sier Nevland.

Ingen stjerne

Han synes det er helt naturlig at han har havnet på benken i gamleklubben.

- Jeg er ikke noen stjerne som kommer tilbake til byen, og må spille meg inn på laget som alle andre. Men jeg vil gjerne bidra til at Viking vinner de kampene jeg skal spille.

Den siste kampen Nevland kan få med seg, er mot Stabæk hjemme 7. juni.

EM er målet

Å komme til EM betyr nesten like mye.

- Det er ålreit å returnere til Manchester med en EM-deltakelse i bagasjen. Det er ingen andre derfra som har muligheten til å delta, smiler Nevland.