Drøyer med norsk dopingprotest

Idrettens voldgiftsrett (CAS) vil ikke behandle den norske dopingprotesten fra OL før de har behandlet blant annet Johann Mühleggs protest.

Norges Idrettsforbund og Olympiske Komité hadde håpet at saken ville bli behandlet før den norske sommerferien. Nå må de trolig vente til høsten, opplyser jusprofessor Geir Woxholth til NTB.

Etter OL i Salt Lake City leverte Norge inn protest mot at dopingtatte idrettsutøvere skal få beholde sine medaljer. Protesten ble levert i midten av mars.

Årsaken til at CAS venter med den norske protesten, er at de har tre saker å forholde seg til. Dopingtatte Johann Mühlegg, Larissa Lazutina og Olga Danilova har nemlig protestert mot at de mistet medaljene etter at de ble dopingtatt.

- CAS ønsker først å se på disse sakene for i det hele tatt å avgjøre om det var rett å frata dem disse medaljene. Det regner vi med at Den internasjonale olympiske komité (IOK) får medhold i, sier Geir Woxholth, som i forkant hadde håpet at den norske protesten ville bli behandlet samtidig med de to andre protestene.

Derfor er det fortsatt usikkert når den norske protesten blir behandlet.

- Det ligger et hemmelighetens slør rundt dette, og det er meget frustrerende, sier Woxholth.

Norge har knyttet til seg den engelske dommeren Michael Beloff, mens IOK har oppnevnt en amerikansk dommer i saken.

(NTB)