Dopingskandalen i Seefeld

Dürr arrestert i Innsbruck. - Ser ut til å ha spilt en nøkkelrolle i dopingskandalen i Seefeld

Den tidligere dopingtatte østerikeren ble arrestert i dag i forbindelse med dopingskandalen i ski-VM. - Dürr ser ut til å ha spilt en nøkkelrolle i dopingskandalen i Seefeld, melder avisen Krone.

TATT FOR JUKS: Johannes Dürr ble tatt for dpoing under OL i Sotsji i 2014. Foto: NTB/Scanpix
TATT FOR JUKS: Johannes Dürr ble tatt for dpoing under OL i Sotsji i 2014. Foto: NTB/ScanpixVis mer

Det meldte den troverdige journalisten Hajo Seppelt først på Twitter. Seppelt spesialiserer seg på saker som omhandler doping og juks i idretten.

Journalisten hevder at grunnen til arrestasjonen skal være mistanke om svindel og ytterligere brudd på antidoping-lovene.

Den østerriske riksavisen Krone var raskt på banen med ytterligere detaljer om dopingskandalen som blant andre involverte Max Hauke og Dominik Baldauf i Seefeld.

- Dürr ser ut til å ha spilt en nøkkelrolle i dopingskandalen i Seefeld, melder avisa.

- Han blir etterforsket med mistanke om sportsbedrageri og brudd på anti-dopingreglene. I tillegg burde ikke Dürr ha satt seg på bakbeina i samarbeidet med etterforskerne de siste ukene, heter det i avisa.

Krone melder videre at Hauke og Baldauf har betegnet Dürr som en doping-agent for dem til spesialetterforskerne.

Bekreftet pågripelsen

- Ja, det er sant at han er pågrepet, bekreftet Hansjörg Mayr, talsmann for det offentlige kontoret til etterforskerne som jobber med dopingskandalen i Innsbruck, til avisa Der Standard tirsdag ettermiddag.

- Den pågående etterforskningen har resultert i en mistanke som gjorde det nødvendig å arrestere ham, fortsetter Mayr, som ikke kunne si noe om hva Dürr var mistenkt for.

Dette står i sterk kontrast til dokumentarfilmen Dürr slapp tidligere i år. I dokumentaren hevder han at han legger alle kort på bordet, og at han er ferdig med doping.

Dürr hevder også at langt fler enn man tror er dopet.

- Det finnes store hull i antidopingsystemet. Enorme hull. En negativ test betyr absolutt ikke at utøveren er ren. Systemet er ødelagt, forklarte Johannes Dürr i dokumentaren.

Overfor Expressen framsto han også som en angrende synder da avisa møtte ham før VM.

- Det var mitt livs største feil, sa han i videointervjuet med Expressen.

- Temaet er irriterende

DOPING: - Jeg er så lei meg at jeg ikke finner dekkende ord. Det sier Østerrikes landslagstrener Trond Nystad til Dagbladet, etter å ha sett denne rystende videoen. Video: Emilie Rydning og Fredrik Filtvedt / Dagbladet Vis mer

Dopingtatte Hauke trente tidligere sammen med Johannes Dürr. For en måned siden ble Dürr også et tema på en pressekonferanse Hauke deltok på. Da uttalte han dette:

- Jeg må si, temaet er irriterende, og det kommer stadig tilbake. I alle store mesterskap, så kommer dette støyet, og det koster bare energi, sa Hauke ifølge Tiroler Tageszeitung, og fortalte at han ikke hadde sett den ferske dokumentaren om Johannes Dürr.

- Jeg har ikke sett dokumentaren, og jeg har heller ikke lest boka hans. Jeg forsøker bare å konsentrere meg her, fortsatte han.

Ville stille på stratstreken i VM

Dürr har nå langt opp, men jobbet mot et comeback til VM på hjemmebane i Seefeld, hvor han også drømte om å gå seg inn på stafettlaget. Der ble han møtt med en kald skulder.

- Han er utestengt for livstid hos oss, men dopingdommen er jo på to år. Jeg frykter at han kommer til å anke utestengelsen og kreve å få startlisens, sa østerrikes sportssjef Markus Gander den gang Dürr ble tatt, tilbake i 2014.

- For oss i skiforbundet har det aldri vært aktuelt å ta ham med. Vi satser heller på de yngre løperne som har jobbet fornuftig og ærlig for å hevde seg, sa norske Trond Nystad, som var lagkoordinator for Det østerrikske skiforbundet, til Expressen.

Nystad sluttet i jobben etter dopingavsløringene i Seefeld.