Dopingskandalen i Seefeld

Dürr arrestert i Innsbruck. - Ser ut til å ha spilt en nøkkelrolle i dopingskandalen i Seefeld

Den tidligere dopingtatte østerikeren ble arrestert i dag i forbindelse med dopingskandalen i ski-VM. - Dürr ser ut til å ha spilt en nøkkelrolle i dopingskandalen i Seefeld, melder avisen Krone.

TATT FOR JUKS: Johannes Dürr ble tatt for dpoing under OL i Sotsji i 2014. Foto: NTB/Scanpix
TATT FOR JUKS: Johannes Dürr ble tatt for dpoing under OL i Sotsji i 2014. Foto: NTB/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det meldte den troverdige journalisten Hajo Seppelt først på Twitter. Seppelt spesialiserer seg på saker som omhandler doping og juks i idretten.

Journalisten hevder at grunnen til arrestasjonen skal være mistanke om svindel og ytterligere brudd på antidoping-lovene.

Den østerriske riksavisen Krone var raskt på banen med ytterligere detaljer om dopingskandalen som blant andre involverte Max Hauke og Dominik Baldauf i Seefeld.

- Dürr ser ut til å ha spilt en nøkkelrolle i dopingskandalen i Seefeld, melder avisa.

- Han blir etterforsket med mistanke om sportsbedrageri og brudd på anti-dopingreglene. I tillegg burde ikke Dürr ha satt seg på bakbeina i samarbeidet med etterforskerne de siste ukene, heter det i avisa.

Krone melder videre at Hauke og Baldauf har betegnet Dürr som en doping-agent for dem til spesialetterforskerne.

Bekreftet pågripelsen

- Ja, det er sant at han er pågrepet, bekreftet Hansjörg Mayr, talsmann for det offentlige kontoret til etterforskerne som jobber med dopingskandalen i Innsbruck, til avisa Der Standard tirsdag ettermiddag.

- Den pågående etterforskningen har resultert i en mistanke som gjorde det nødvendig å arrestere ham, fortsetter Mayr, som ikke kunne si noe om hva Dürr var mistenkt for.

Dette står i sterk kontrast til dokumentarfilmen Dürr slapp tidligere i år. I dokumentaren hevder han at han legger alle kort på bordet, og at han er ferdig med doping.

Dürr hevder også at langt fler enn man tror er dopet.

- Det finnes store hull i antidopingsystemet. Enorme hull. En negativ test betyr absolutt ikke at utøveren er ren. Systemet er ødelagt, forklarte Johannes Dürr i dokumentaren.

Overfor Expressen framsto han også som en angrende synder da avisa møtte ham før VM.

- Det var mitt livs største feil, sa han i videointervjuet med Expressen.

- Temaet er irriterende

DOPING: - Jeg er så lei meg at jeg ikke finner dekkende ord. Det sier Østerrikes landslagstrener Trond Nystad til Dagbladet, etter å ha sett denne rystende videoen. Video: Emilie Rydning og Fredrik Filtvedt / Dagbladet Vis mer

Dopingtatte Hauke trente tidligere sammen med Johannes Dürr. For en måned siden ble Dürr også et tema på en pressekonferanse Hauke deltok på. Da uttalte han dette:

- Jeg må si, temaet er irriterende, og det kommer stadig tilbake. I alle store mesterskap, så kommer dette støyet, og det koster bare energi, sa Hauke ifølge Tiroler Tageszeitung, og fortalte at han ikke hadde sett den ferske dokumentaren om Johannes Dürr.

- Jeg har ikke sett dokumentaren, og jeg har heller ikke lest boka hans. Jeg forsøker bare å konsentrere meg her, fortsatte han.

Ville stille på stratstreken i VM

Dürr har nå langt opp, men jobbet mot et comeback til VM på hjemmebane i Seefeld, hvor han også drømte om å gå seg inn på stafettlaget. Der ble han møtt med en kald skulder.

- Han er utestengt for livstid hos oss, men dopingdommen er jo på to år. Jeg frykter at han kommer til å anke utestengelsen og kreve å få startlisens, sa østerrikes sportssjef Markus Gander den gang Dürr ble tatt, tilbake i 2014.

- For oss i skiforbundet har det aldri vært aktuelt å ta ham med. Vi satser heller på de yngre løperne som har jobbet fornuftig og ærlig for å hevde seg, sa norske Trond Nystad, som var lagkoordinator for Det østerrikske skiforbundet, til Expressen.

Nystad sluttet i jobben etter dopingavsløringene i Seefeld.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer