Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Dürr sier han testet negativt 14 ganger mens han brukte epo

- Måtte fortsette på grunn av blodpasset.

UNNSLAPP 14 GANGER: Østerrikeren Johannes Dürr fører an under skiathlon-øvelsen i Sotsji. Han ble utestengt foran femmila etter å ha testet positivt på epo. Foto: Filip Singer, EPA / NTB Scanpix
UNNSLAPP 14 GANGER: Østerrikeren Johannes Dürr fører an under skiathlon-øvelsen i Sotsji. Han ble utestengt foran femmila etter å ha testet positivt på epo. Foto: Filip Singer, EPA / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den østerrikske langrennsløperen Johannes Dürr, som ble avslørt for epo-bruk under OL i Sotsji, forteller i et intervju at han ble dopingtestet 14 ganger tidligere i sesongen uten å bli avslørt.

At han ble tatt i OL overrasket østerrikeren, som da hadde begrenset dosene.

- Jeg besto dopingkontroller der jeg hadde tatt den dobbelte dosen, forteller han til Sportwoche.

- Før OL skrudde jeg ned dosen, for jeg visste at jeg 100 prosent sikkert kom til å bli testet, sier Dürr.

Han forteller at han startet med epo-bruken i slutten av mai i fjor.

Måtte fortsette Østerrikeren forteller at dosene aldri var spesielt store.

- Jeg tok alltid svært lite epo. Jeg kunne imidlertid ikke slutte, for jeg måtte passe på at verdiene i blodpasset fortsatt var i balanse, sier han.

En liten sønn som holdt ham våken om natta og økt forventningspress er forklaringene han bruker på hvorfor han begynte med dopingen.

- Jeg hadde en god sesong bak meg, og forventningene til meg var økt. Samtidig visste jeg at jeg måtte tjene mer for å kunne forsørge familien min på en ordentlig måte, sier Dürr.

Klatret fra Northug Når han nå innrømmer doping gjennom hele sesongen, er det ikke usannsynlig at resultatene hans vil bli strøket. Det kan blant annet føre til at Petter Northug blir flyttet opp til tredjeplass i Tour de Ski-sammendraget, der han ble parkert av Dürr i den avsluttende alpinbakken.

- Jeg husker den siste bakken. Jeg tror ikke det var på TV, men jeg husker jeg holdt igjen ganske mye før han kom, for jeg tenkte jeg skulle være med opp og ta ham på slutten ettersom han hadde kjørt så hardt. I det han kom i kontakt med meg, rykket han. Jeg holdt følge, og så rykket han igjen. Det var helt vill gåing, sa Northug til NRK etter at nyheten om Dürr ble kjent sist helg.

Hele Norges coronakart