Drukner i snø

TROMSØ (Dagbladet): Rune Lange vakler der han står på snøhaugen foran sin nyinnkjøpte enebolig. Skal han fortsette med snømåking og beskjedne tabellplasseringer eller gå til trøndersk vinnerkultur, seriegull og Champions League?

- Jeg er usikker. Det blir ikke lett å si nei til Rosenborg, grubler TILs tanksenter - nyss hjemkommet etter å ha vært Rosenborgs gjest i ett døgn, sier Lange. Etter å ha snakket med Rune Bratseth, sett Rosenborg- Real Madrid og festet med Mini - tok Rune Lange et grytidlig fly til Tromsø torsdag morgen. Hjemme lot ikke hverdagen vente på seg:

Stille og rolig

- Huset var innesnødd. Jeg måtte måke det fram. Ikke en- gang verandadøra lot seg åpne, humrer fjorårets toppscorer i Tippeligaen.

Men som de fleste andre, tar Rune Lange snømassene med et skuldertrekk. Han trives i Tromsø.

Rune er en beskjeden kar som foreslår å kapre et stille hjørnebord på «Paletten».

- Det er bare på fotballbanen jeg liker å stikke meg fram. For øvrig er jeg en stille og rolig person, kommer det innimellom et par tenkepauser.

- Var det derfor TV-kameraer og fotoapparater fanget deg opp onsdag kveld?

- Jeg gadd ikke å sitte på hotellrommet alene. Så jeg gikk ut. Det var ikke meningen å ramle borti Mini og John Carew og de andre. Men det var artig.

Trygge TIL

Nå har Rune Lange tatt på tenkehetta. Skal han svikte «gutan»? Eller bli i hjembyen, score et tjuetalls nye mål og vente til utlandet melder seg?

- Uansett blir det ikke Rosenborg før i sommer, eller eventuelt ved serieslutt, sier han.

- Hva trekker mest ved Rosenborg? Lønna?

- Nei. Først og fremst de sportslige utfordringene.

- Hva trekker mest med TIL?

Kjøttkaker

- Familie, venner, byen. Trygge omgivelser i klubben. TIL kan ikke ta opp kampen med Rosenborg. Vi kan neppe ta medalje. Men vi kan jo håpe på en cuptriumf.

Mors kjøttkaker er en klisje for mange, men ikke for Rune Lange, som flyttet ut av gutterommet og inn i eget hus rett før jul. Ikke lenger unna enn at middagslukta nesten daglig driver ham til barndomshjemmet.

- Kjøttkaker er blant favorittene, røper Rune. Han føler et forklaringsbehov:

- For tida trener vi to ganger daglig. Da er det ikke lett å motivere seg for matlaging.

Til gjengjeld har mor Mary fått sesongkort. Hun følger alle TILs kamper på Alfheim.

  • På 61 Tippeliga-kamper har tromsøgutten laget 47 mål.