Druknet Brann

Martin Andresen er tilbake i form, hvis noen har tvilt på det. I går herjet han som sjørøverkaptein i storm i 93 minutter. Og nå tror han på flere seirer utover høsten.

BERGEN (Dagbladet): -  Jeg har hatt en litt annen syklus på kamp- og treningsprogram enn de andre spillerne, men god trening i sommer skal komme godt med utover høsten. I denne kampen var det hele laget som jobbet godt. Det er en deilig følelse å se hvilken innsats som blir lagt ned, og når vi gjør det skal det ikke bli enkelt å slå oss, sier Martin Andresen.

Som alle de andre som var utpå og kriget i regnværet på Brann stadion i går kveld, var kaptein Andresen sliten, men han er trygg på at kreftene skal holde gjennom et usedvanlig tett kamp-program utover høsten.

-  Mange seirer

Europacup og norsk cup kommer i annen rekke for Stabæk.

-  Det er serien som teller for oss nå. Alt annet må vi regne som bonus. Hvis vi klarer å fortsette som i denne kampen mot Brann, så skal vi klare oss i serien. Det kan bli mange seirer nå, sier Martin Andresen.

Etter å ha tenkt seg om noen sekunder, bekrefter kapteinen at det for hans del bare ble med én tur innenfor Branns 16-meter gjennom hele kampen, men det var nok. I kampens 74. minutt tok han fart, gjennomførte et gjennombruddsraid, og langt innenfor 16-meteren la han en kort ball til Stian Ohr, som traff godt. Ballen gikk over målvakt Håkon Opdal, som var på vei ned mot grasrøttene.

-  Martin var veldig god på gjennomløpet. Jeg var litt god og hadde litt flaks, sier målscorer Stian Ohr.

Krampe

Ohr forlot banen da det gjensto 12 minutter.

-  Da hadde jeg løpt til krampa hadde tatt begge leggene mine. Det var fryktelig mye overvann på den ene siden av banen. Banen krevde enormt med krefter, men det gjør ingenting nå. Vi vant en fryktelig viktig seier, sier Ohr.

Eirik Markegård scoret det første målet etter 21 minutters spill. Han fintet ut Olafur Bjarnason og Håkon Opdal før han kunne sende ballen i åpent mål.

-  I pausa var vi enige om at det andre målet i denne kampen skulle bli vårt. Vi ville være offensive i tankegangen. Alle hadde tro på at vi skulle klare det, og da går det ofte bra. Brann kom med mange folk framover etter pause, men det ga oss samtidig store rom. Dette ble en taktisk sett velspilt kamp. Tre poeng på Brann stadion har vi ikke klart på lenge, så dette gir entusiasme. Det lover godt for framtida, sier Stabæk-trener Gaute Larsen.

Raymond Kvisvik scoret kampens fineste mål da det gjensto to minutter av ordinær tid. Ballen gikk nesten i krysset fra et 20 meter langt frispark, men det holdt ikke for medaljekandidatene. Samme mann hadde en ball i tverrliggeren.

-  Guttene ville så mye, men de klarte ikke å tilrive seg initiativet fra kampstart. Det må vi gjøre noe med, sier Brann-trener Mons Ivar Mjelde.

Han lover hevn i neste kamp mot Stabæk, som er i semifinale i cupen om en drøy uke. Den kampen går på Nadderud.

KAMPFAKTA

Tippeligaen

Brann- Stabæk 1- 2 (0- 1).

Mål: 0- 1 Eirik Markegård (22), 0- 2 Stian Ohr (75), 1- 2 Raymond Kvisvik (89).

STERKEST: Martin Andresen kjempet innbitt og styrte sine gutter til seier, gjennom vann, vann og vann. - Dette lover godt for framtida, sier trener Gaute Larsen.