- Du blir hva du spiser

Suzann Pettersen holder seg unna usunn mat.

SPISER RIKTIG: Suzann Pettersen er nøye på kostholdet. Under den pågående British Open-turneringen går hun aldri sulten av banen. Foto: Petter Bøifot / Dagbladet
SPISER RIKTIG: Suzann Pettersen er nøye på kostholdet. Under den pågående British Open-turneringen går hun aldri sulten av banen. Foto: Petter Bøifot / DagbladetVis mer

- Du blir hva du spiser, sier golfproffen Suzann Pettersen. Tutta er blitt svært opptatt av riktig kosthold de siste årene.

Denne uken spiller hun den prestisjetunge majorturneringen British Open på ærverdige Old Course i St. Andrews i Skottland. Etter halvspilt turnering ligger den norske stjernespilleren på fjerdeplass. På fredagens runde gikk hun en sterk 67-runde og er totalt sju under par.

I løpet av en turneringsrunde tilbringer Pettersen fire-fem timer ute på golfbanen. Det kan være krevende både fysisk og psykisk. Da er det viktig med jevnt og godt påfyll av mat og drikke underveis.

- Det er kontinuerlig påfyll. Jeg går aldri sulten av banen. Det går i alt fra energibarer til sandwicher og nøtter, forteller Tutta til NTB.

Totalpakke Den norske verdenstreeren mener et sunt kosthold kan gi henne en ekstra fordel mot de andre i feltet.

- Det er en totalpakke. Når du legger ned så mye trening, må du være nøye på hva du får i kroppen. Du blir hva du spiser og leverer deretter. Det er en viktig brikke, sier 32-åringen.

Derfor er hun også opptatt av å få god hjelp av ernæringseksperter. Under årets første majorturnering i California var ernæringsfysiologen Anu Koivisto fra Olympiatoppen på plass.

- Jeg har brukt mye tid de siste to årene på å bli enda bedre og knytte til meg mer ekspertise fra Olympiatoppen. Det er en marginal sport. Hvis du kan være et hakk foran konkurrentene på slike småfelt, kan det til slutt bety mye, forklarer Pettersen.

I toppen Tutta leverte en strålende 2.-runde fredag og henger med i teten i British Open. Opp til ledende Choi Na-yeon skiller det tre slag.

- Jeg må bare fortsette å gjøre det jeg har gjort så langt. Gi meg selv mange gode muligheter, spille smart og på styrkene mine. Og så må jeg ikke ta for mange store sjanser. Så langt har det betalt seg, sa Suzann Pettersen etter fredagens runde.

Hennes beste plassering i British Open er en 14.-plass fra 2010.

Marianne Skarpnord er også med i turneringen. Hun sviktet på de siste hullene fredag og raste fra 18.- til 30.-plass på resultatlisten.

(NTB)