- Du blir hva du spiser

Suzann Pettersen holder seg unna usunn mat.

SPISER RIKTIG: Suzann Pettersen er nøye på kostholdet. Under den pågående British Open-turneringen går hun aldri sulten av banen. Foto: Petter Bøifot / Dagbladet
SPISER RIKTIG: Suzann Pettersen er nøye på kostholdet. Under den pågående British Open-turneringen går hun aldri sulten av banen. Foto: Petter Bøifot / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Du blir hva du spiser, sier golfproffen Suzann Pettersen. Tutta er blitt svært opptatt av riktig kosthold de siste årene.

Denne uken spiller hun den prestisjetunge majorturneringen British Open på ærverdige Old Course i St. Andrews i Skottland. Etter halvspilt turnering ligger den norske stjernespilleren på fjerdeplass. På fredagens runde gikk hun en sterk 67-runde og er totalt sju under par.

I løpet av en turneringsrunde tilbringer Pettersen fire-fem timer ute på golfbanen. Det kan være krevende både fysisk og psykisk. Da er det viktig med jevnt og godt påfyll av mat og drikke underveis.

- Det er kontinuerlig påfyll. Jeg går aldri sulten av banen. Det går i alt fra energibarer til sandwicher og nøtter, forteller Tutta til NTB.

Totalpakke Den norske verdenstreeren mener et sunt kosthold kan gi henne en ekstra fordel mot de andre i feltet.

- Det er en totalpakke. Når du legger ned så mye trening, må du være nøye på hva du får i kroppen. Du blir hva du spiser og leverer deretter. Det er en viktig brikke, sier 32-åringen.

Derfor er hun også opptatt av å få god hjelp av ernæringseksperter. Under årets første majorturnering i California var ernæringsfysiologen Anu Koivisto fra Olympiatoppen på plass.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer