- Du blir ikke pappa når du er en drittunge

For ti måneder siden dro Azar Karadas (21) fra Bergen til Trondheim med en helt nødvendig plan om å bli voksen. Midt i juli får Rosenborg enda en pappa.

MASPALOMAS (Dagbladet): - Velkommen etter - nå har du skjønt det, var vel det de fleste av gutta sa da de fikk høre nyheten, sier Azar Karadas, som er på treningsleir med Rosenborg på Gran Canaria.

- Det er jo liksom sånn det skal være i Rosenborg. For det er en familie, denne klubben her - det er ikke bare noe man sier.

Og:

- Jeg gleder meg helt enormt, sier Karadas.

Kjærester i tre år

Therese Ellingsen er det kommende barnets mor. Hun og Azar har vært kjærester i tre år. Og de skjønte det begge to da det stormet som verst rundt stortalentet i den vanskeligste av alle fotballbyer, Bergen.

Det eneste som kunne få fart på livet og karrieren til Azar, var en lykkelig skilsmisse med Brann.

- Jeg gikk meg fast i Bergen - jeg var i grenseland og måtte ha noe nytt, sier Azar.

- Og det fikk jeg i Rosenborg. Og det har snudd masse for meg - ja, det har egentlig snudd alt, sier han.

- Du blir jo ikke pappa når du er en drittunge.

Inn i ny leilighet

Rett før jul kjøpte Azar og Therese ny leilighet på Moholt i Trondheim. Flyttelassset blir avsluttet så fort han kommer hjem fra Spania. Og så blir det fotball, fotball - mye trav - mer fotball og endelig barn.

Midt i fotballferien.

- Foreløpig er det så nytt at jeg ikke har tenkt de helt store tankene om det som skal skje. Men det kommer, det vet jeg. Og jeg er spent på hvordan jeg kommer til å takle det - jeg må jo ha fokus på det jeg skal gjøre på fotballbanen også.

Men:

- Når madammen får det tungt og vondt, er det veldig viktig at jeg er der.

Et nødvendig veivalg

21 år gammel - veldig ung, sier de fleste. Spør du Azar Karadas sier han at han er blitt mye eldre i Trondheim. Og det handler om å ta et oppgjør med seg sjøl, kall det gjerne et veivalg. Som måtte komme for å gjøre et lysende talent til en forhåpentligvis stor karriere.

- Utenfor banen har det skjedd mye, sier han.

- banen skjedde det også en del da jeg scoret to mål mot Inter i Mesterligaen. Og det var vanskelig for meg å takle det - det ble jo så mye oppstyr. Jeg må lære meg, og det tenker jeg mye på, også å se på suksess som læring.

Nå tror du kanskje at Azar Karadas er blitt totalt omvendt og frelst i Trondheim. Så er ikke tilfellet. Og du merker det når du snakker med ham, det er noe der, noe lekent. Uansett hvor mye eldre han påstår å ha blitt i løpet av de ti siste månedene, er Azar Karadas fortsatt leken.

- Jeg kommer aldri til å miste gutten i meg, sier han.

- Jeg har ikke noe problem med å si at jeg vil ha det gøy utenfor fotballbanen også. For tenker du bare fotball, blir du det jeg kaller firkantet. Og det vil jeg ikke være.

Kanskje en travkusk?

Hva han vil ha, gutt eller jente, er ikke viktig.

- Bare det blir et friskt barn, blir jeg lykkelig, sier Azar.

- Eller, og jeg må vel ha lov til å kunne si det, det hadde vært kjekt med en gutt. For da kan han jo bli kusk. Jeg er jo fortsatt helt vanvittig gira på trav.

FAMILIEFORØKELSE: Azar Karadas og kjæresten Therese nyter livet på Gran Canaria - hvor Rosenborg er på treningsleir. Til sommeren blir paret foreldre. - Jeg gleder meg helt enormt, sier Karadas.