Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

«Du blir litt gutt igjen, og sier ja til alt»

Tettey og Ciljan på landslaget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

MANCHESTER (Dagbladet.no): De bærer selvfølgelig baller, bager og utstyr til og fra treningsfeltet, slik alle ferskinger på landslaget har gjort det før dem.

Og de gjør det med glede.

For Alexander Tettey (20) og Per Ciljan Skjelbred (19) koser seg som yngstemenn på landslaget.

- Men det er ganske skummelt. Du føler deg så liten igjen. På U21-laget kan du være litt sjef, men her blir du litt gutt igjen, og sier ja til alt, sier Tettey til Dagbladet.no.

Langsiktig plan

Rosenborg-duoen trodde de måtte spille enda litt lenger på høyt nivå før det ble tur med landslaget. Åge Hareide har imidlertid en plan. Og den strekker seg lenger enn bare til kampene mot Bosnia og Tyrkia i slutten av måneden.

- Men også de yngste gutta på samlingen kan være aktuelle på kort sikt. Det handler om å plukke ut de beste, sier Hareide til Dagbladet.no.

Både Tettey og Skjelbred understreker at de ikke tenker noe på om de er med neste gang. For når kvalikkampene skal spilles er utenlandsproffene med igjen.

EN SPILLER FOR FRAMTIDA: Per Ciljan Skjelbred er absolutt en framtidens mann på landslaget. Nå nyter han øyeblikkene på samlingen i Manchester. Foto: STIAN HARALDSEN
EN SPILLER FOR FRAMTIDA: Per Ciljan Skjelbred er absolutt en framtidens mann på landslaget. Nå nyter han øyeblikkene på samlingen i Manchester. Foto: STIAN HARALDSEN Vis mer

Derfor nyter de øyeblikkene de nå får i Manchester.

- Store ferdigheter

- Det er utrolig gøy, så får tida vise om vi kommer tilbake seinere. Det viktigste er å gjøre jobben i Rosenborg, sier Per Ciljan Skjelbred til Dagbladet.no.

- Hvis jeg blir med videre så er det en ren bonus, sier Tettey.

Åge Hareide verdsetter kvalitetene til unggutta høyt, men sier at det også er andre ting som spiller inn.

- Gutter som Tettey, Ciljan og Daniel Fredheim Holm har de aller beste ferdigheter, men rutine og erfaring er også veldig viktig. Nå får vi sett dem i landslagsmiljøet her nede, og så er neste steg å være i god form i slutten av måneden, sier landslagssjefen.

image: «Du blir litt gutt igjen, og sier ja til alt»
BÆRER BAGER: Alexander Tettey og Petter Vaagan Moen må finne seg i å ta i et tak på landslaget - også utenfor banen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!