- Du blir rockestjerne foran 15 000 fans

Se Norge-motstander, og verdens beste, strippe.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det er alltid vanskelig å prikke ut verdens beste spiller. Du kan fremheve ekstremkvaliteter hos mange, men verdens beste er den mest komplette. Da skal du lete godt etter noen som peker på noen andre enn franske Nikola Karabatic (26).

Børge Lund er ikke i tvil:

- I mine øyne er han verdens desidert beste spiller. Han er ett og to knepp bedre enn dem som er hakket under ham, som også er verdensspillere. Han er sinnssykt bra bakover og mestrer alt framover, både skudd, innspill og viderespill - han er også taktisk smart, sier Lund til Dagbladet.

Gullrekka Og det er en mann verdt å lytte til. Lund spilte nemlig sammen med Karabatic i Kiel og kjenner ham godt både som spiller og person.

Som håndballspiller vinner du ikke gullmedaljene alene, men det er ingen tvil om at Karabatic har bidratt sterkt til triumfene han har vært med på:

Fire seriegull og en Champions League-tittel med Montpellier, som han nå har vendt tilbake til. Fire Bundesliga-gull og en Champions League-tittel med tyske Kiel.

Så er det landslaget. EM-gull i 2006. De møtte veggen to mesterskap på rad etter det, men så startet de på et historisk tokt, som førte til en ubeskrivelig sterk gullrekke: OL 2008, VM 2009 og EM 2010.

Knallhard trening - Det som har imponert meg mest er innsatsen, viljen og treningsmentaliteten til Karabatic. Du kan tenke at det bare er de nest beste som driver med ekstratrening, men han gjør akkurat det samme - selv om han allerede er verdens beste. Jeg husker at vi spilte en treningskamp om sommeren mot et lag fra 3. divisjon og innsatsen og lysten til å vinne var nesten lik som i en Bundesliga-kamp, sier Børge Lund.

<strong>VANSKELIG Å STOPPE:</strong> Nikola Karabatic er en komplett håndballspiller, ifølge Børge Lund. Foto: FRANCK FIFE/AFP
VANSKELIG Å STOPPE: Nikola Karabatic er en komplett håndballspiller, ifølge Børge Lund. Foto: FRANCK FIFE/AFP Vis mer

Og den såkalte franske arrogansen, glem det.

- Han er veldig jordnær. Langt fra arrogant og en viktig spiller for laget også sosialt, sier den norske playmakeren.

Men Karabatic er selvsagt også en skikkelig superstjerne.

Franskmannen, som har kroatisk far og serbisk mor, elsker smaken av gull og vet hvordan det skal feires.

Folkefest Et YouTube-søk gir deg nemlig flere videoer fra gullfester hvor Karabatic ikke sparer på kruttet. Trøya rives av og han drar - blant annet - YMCA-dansen fra scenekanten.

- Det blir ofte sånn. Du blir revet med når du feirer titler i Kiel etter sesongen, når det er 15-20 000 foran scenen. Du føler deg litt som en rockestjerne og noen bli revet ekstra med. Tyskerne er et folkeslag som er glad i øl, så det hadde nok ikke skjedd uten øl. Jeg synes det er flott at noen tar den helt ut når det feires, etter å ha kjempet så lenge for det, sier Børge Lund.

Den tidligere Kiel-spilleren Johan Petersson skriver om gullfestene i Handbollsmagasinet, hvor han er redaktør:

FAKTA

NIKOLA KARABATIC

Født: 11.04.1984

Klubb: Montellier

Meritter: To EM-gull, VM-gull og OL-gull med Frankrike. Fire seriegull og Champions League-triumf med Montpellier. Fire Bundesliga-seire og Champions League-gull med Kiel.

I VM: Karabatic er Frankrikes toppscorer, med 28 mål på 45 skudd etter seks kamper. Frankrike har fem seire - og en uavgjort (Spania) så langt.

- Det er fest på rådhusplassen med 30-40 000 fans og dagen etter samles man alltid i parken med supporterne klokka 12. Da skal man omgås og drikke med fansen hele dagen og kvelden. Du får alltid en enlitersøl i hånda når du kommer og sånn fortsetter det, skriver eks-proffen.

I kveld må Norge slå Frankrike for å fortsatt ha mulighet til å havne på sjuendeplassen som gir OL-kvalik. Norsk seier vil være en så stor bragd at spillerne vil fortjene en fest.

<strong>TIDLIGERE LAGKAMERATAER:</strong> Nikola Karabatic og Børge Lund spilte sammen i Kiel. Foto: HERIBERT PROEPPER/AP
TIDLIGERE LAGKAMERATAER: Nikola Karabatic og Børge Lund spilte sammen i Kiel. Foto: HERIBERT PROEPPER/AP Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer