- Du blir rockestjerne foran 15 000 fans

Se Norge-motstander, og verdens beste, strippe.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det er alltid vanskelig å prikke ut verdens beste spiller. Du kan fremheve ekstremkvaliteter hos mange, men verdens beste er den mest komplette. Da skal du lete godt etter noen som peker på noen andre enn franske Nikola Karabatic (26).

Børge Lund er ikke i tvil:

- I mine øyne er han verdens desidert beste spiller. Han er ett og to knepp bedre enn dem som er hakket under ham, som også er verdensspillere. Han er sinnssykt bra bakover og mestrer alt framover, både skudd, innspill og viderespill - han er også taktisk smart, sier Lund til Dagbladet.

Gullrekka Og det er en mann verdt å lytte til. Lund spilte nemlig sammen med Karabatic i Kiel og kjenner ham godt både som spiller og person.

Som håndballspiller vinner du ikke gullmedaljene alene, men det er ingen tvil om at Karabatic har bidratt sterkt til triumfene han har vært med på:

Fire seriegull og en Champions League-tittel med Montpellier, som han nå har vendt tilbake til. Fire Bundesliga-gull og en Champions League-tittel med tyske Kiel.

Så er det landslaget. EM-gull i 2006. De møtte veggen to mesterskap på rad etter det, men så startet de på et historisk tokt, som førte til en ubeskrivelig sterk gullrekke: OL 2008, VM 2009 og EM 2010.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer