- Du blir selvfølgelig glad når du redder straffespark i debuten

Sturridge og Mignolet reddet tre poeng for Liverpool.

SCORET: Liverpools Daniel Sturridge var involvert i det meste framover på banen, og satte inn kampens første mål. Foto: AFP/ANDREW YATES
SCORET: Liverpools Daniel Sturridge var involvert i det meste framover på banen, og satte inn kampens første mål. Foto: AFP/ANDREW YATESVis mer

Liverpool - Stoke 1-0 (1-0)

(Dagbladet): Liverpool og Stoke åpnet Premier League-sesongen med en fest uten like. Sjansefest, altså.

Det var Stoke som åpnet det hele med en kanon av et skudd i tverrliggeren. Deretter gikk stafettpinnen til Liverpool, som hadde et klart grep om kampen i første omgang.

Daniel Sturridge var involvert i det meste, og fikk blant annet en scoring annulert da han var i offside. Det kom ikke som noen overraskelse at det var Sturridge som skulle sette ballen i mål etter 37 minutter. For en gangs skyld var en god Stoke-keeper Begovic ikke helt med på notene da Sturridge knallet til ved 18 meter. Derfra gikk ballen mellom beina på en Stoke-forsvarer og i lengste hjørne.

Strafferedning Stoke spilte seg mer inn i kampen i slutten av første omgang, og Liverpool reddet 1-0 til pause med redning på streken.

Andre omgang foregikk som den forrige, om enn ikke like heftig. Igjen var den preget av sjanser, og en god Stoke-keeper som så godt  stengte målet.

Med to minutter igjen handser Daniel Agger i feltet etter et Stoke-frispark. Da var det Liverpool-debutant Mignolet sin tur til å vise seg fram. Etter å ha sett ut til å være nervøs i starten av kampen, reddet han både straffen og returen.

- Jeg valgte riktig hjørne, jeg var heldig. Jeg er veldig glad for tre poeng og for å holde nullen. Du er selvfølgelig en glad mann når du redder straffespark i debuten, sier Mignolet til Sky Sports.

Nervøs Han legger heller ikke skjul på at han var nervøs.

GOD: Stoke-keeper Asmir Begovic hadde en god kamp med flere praktredninger. Resultatet kunne ha vært betydelig verre for Stoke. Foto: REUTERS/Darren Staples
GOD: Stoke-keeper Asmir Begovic hadde en god kamp med flere praktredninger. Resultatet kunne ha vært betydelig verre for Stoke. Foto: REUTERS/Darren Staples Vis mer

- Jeg var selvfølgelig nervøs. Jeg spilte jo foran The Kop, så de første 15 minuttene måtte jeg omstille meg, men jeg holdt nervene i sjakk utover kampen, og kom meg gjennom det, sier Mignolet.

Oppgjøret på Anfield endte 1-0, og Liverpool kunne feire tre poeng i sesongens første kamp. At det ikke ble flere mål i denne kampen, kan vi takke Asmir Begovic for. Og Simon Mignolet.

God Suarez-mottakelse Luis Suarez har vært et navn som har vært hyppig nevnt i sommer. Han har ønsket seg bort, for så å gå tilbake og ønske å bli i Liverpool. Det hele utviklet seg til å bli litt av en overgangssaga.

Han sonet i dag sin femte av ti kamper som han ble utestengt for etter Ivanovic-bittet.

Man skulle tro at sommerens vingling hadde gjort Suarez upopulær hos fansen, men da Suarez dukket opp med datteren sin en time før kampstart, ble han applaudert av Liverpool-fansen.

REDDET STRAFFE: Simon Mignolet reddet straffespark i debuten. Foto: REUTERS/Darren Staples
REDDET STRAFFE: Simon Mignolet reddet straffespark i debuten. Foto: REUTERS/Darren Staples Vis mer