- Du blir som en liten unge

Snart 30 år gamle Anders Rambekk forteller hvordan det er å spille for Norge.

ULLEVAAL (Dagbladet.no): Ullevaals gladeste mann var i går kveld uttvilsomt LSK-stopperen Anders Rambekk. Ikke bare gjennomførte han en feilfri debut, men han fikk også med seg fortjent skryt av Åge Hareide hjem til stasjonsbyen.

- Jeg følte det gikk bra, både for meg selv og samarbeidet med Brede og resten av forsvaret. Vi gir dem i hvert fall veldig lite, oppsummerer Rambekk overfor Dagbladet.no.

- Ja, jeg er stolt nå, for jeg har en strek i boka, legger han til.

Som en unge

Likevel er det ordet stress Rambekk gjentar oftest etter kampen. Stresset har sin rot i at han fikk beskjed om at han skulle debutere flere dager før kampen mot Sør-Korea. Da er det lett å bli stresset, selv om man er en rutinert tippeligastopper.

- Det var ikke noe moro å være på hotellet de dagene her. Du bare sitter der og venter, sier han med trykk på det siste ordet.

- Men jeg har gledet meg også. Du blir som en liten unge når du får vite at du skal debutere på landslaget. Selv om jeg er 29 år og 9 måneder, smiler den stødige stopperen.

Tar ferie

VOKSEN FERSKING: Anders Rambekk spilte sin første landskamp for Norge i går - 29 år og 9 måneder gammel. Foto: Eirik Helland Urke
VOKSEN FERSKING: Anders Rambekk spilte sin første landskamp for Norge i går - 29 år og 9 måneder gammel. Foto: Eirik Helland Urke Vis mer

Med debuten under beltet, ser han framover. Først og fremst til kampene mot Tromsø og Lørenskog her hjemme, men vel så mye til ferien som følger etterpå. For selv om han utvilsomt er inne i Hareide-varmen nå, tør han ikke tro på ny landslagsplass når selveste Brasil gjester Ullevaal.

- Det hadde vært veldig gøy å være med på, innrømmer Rambekk og leker med tanken på å møte Ronaldo og de andre superstjernene.

- Men jeg er veldig fornøyd med å få sjansen her i dag, og hvis Hareide mener at jeg har noe å bidra med er jeg selvfølgelig klar. Det er klart jeg har lyst til å være med, sier han.

Selv med utsikter til drømmemøte med Brasil skal han ikke legge inn så mange treningsøkter på ferien.

- Nei, det blir ikke en treningsleir. I ferien skal jeg sette meg ned og fordøye alt dette, smiler han.

- Men det hadde vært gøy å spille mot Brasil.