«Du er en hallik, Erik Hamrén!»

RA-redaktør ønsker velkommen til norsk fotball.

(Dagbladet.no): Rogalands Avis\' sportsredaktør Torbjørn Svendsen synes synd på Viking-spillerne etter gårsdagens 0-2-tap på Lerkendal.

Dette gir han klart uttrykk for i sin Viking-blogg, hvor han særlig lar det gå ut over Rosenborgs nye, svenske trener.

- Det var en kort, men flau liten seanse å høre nytrener Erik Hamrén kommentere bildene der Pelu faller som en flyktning skutt i ryggen, skriver Svendsen, og siterer svensken sånn:

«Jag hadde nog protesterat om jag var Viking-tränare, men jag tycker vi vann en helt fortjent säger. Vi hadde flest sjanser». 

Dette mener Svendsen at ikke holder mål.

- Poenget var faktisk ikke om RBK hadde to sjanser mer enn Viking. Når en spiller åpenlyst jukser, er det hyklersk å bortforklare det hele med statistikk. Du er en hallik, Erik Hamrén! fastslår han.

Ren hallikvirksomhet

Når Dagbladet.no ringer for å høre om Svendsen er like provosert noen timer senere, ser han ingen grunn til å moderere karakteristikkene av Rosenborgs svenske sjef.

- Erik Hamrén får se bildene som viser jukset, han får muligheten til å unnskylde det, og så begynner han å bable om sjansestatistikk - for meg blir det bare svada, sier RA-sportsredaktøren.

HALLIK? Slik lyder Rogalands Avis-redaktørens beskrivelse av Rosenborgs nytilsatte trener, Erik Hamrén. Foto: GORM KALLESTAD/SCANPIX
HALLIK? Slik lyder Rogalands Avis-redaktørens beskrivelse av Rosenborgs nytilsatte trener, Erik Hamrén. Foto: GORM KALLESTAD/SCANPIX Vis mer

- Det var juks, ferdig med det, men i stedet tar Hamrén fortjenesten av det Pelu gjorde, dét kaller jeg ren hallikvirksomhet, sier Svendsen til Dagbladet.no.

I Viking-bloggen stiller han også spørsmål ved den andre straffen, hvor Viking-keeper Thomas Myhre i tillegg ble utvist.

- Jeg er faktisk ikke komfortabel med straffen som Iversen fikk heller. Terje Hauge har en klart vanskeligere oppgave på den situasjonen, men TV-bildene viser tydelig at Steffen Iversen bruker armen for å dra ballen med seg ut til siden. Det er fysisk umulig å få til en slik retningsendring med bruk av brystet, i hvert fall i herrefotball, skriver Svendsen, som selv har 500 kamper i Viking-drakt.

Svendsen er helt enig i at Thomas Myhre rev Steffen Iversen over ende, men lurer på om Iversen kanskje skulle vært avblåst for hands i forkant av situasjonen.

- Iversen får ingen kritikk overhodet etter den situasjonen, men jeg har spilt en del kamper og synes den er på kanten. For meg er det i det minste en aktiv skulder der, om ikke en aktiv biceps, humrer han til Dagbladet.no.

Hadde sagt det samme om Rösler

Den andre straffesituasjonen er selvfølgelig mer diskutabel enn John Pelus falløvelser, men Svendsen bedyrer at han ikke har helt mørke Viking-briller på seg når han skriver i bloggen

- Jeg vil jo gjerne svare at jeg hadde reagert på samme måte om en Viking-spiller hadde gjort noe liknende som Pelu og Rösler hadde sagt det samme som Hamrén. Jeg hørte for så vidt heller ingen Rösler som føk i været da Martin Fillo fikk gult for filming (mot Brann, journ.anm), sier sportsredaktøren, som ikke legger skjul på at han er Viking-mann på sin hals.

«Du er en hallik, Erik Hamrén!»

Svendsen påpeker at han føler seg ferdig med Rosenborg-kampen, men mener spillere og trenere har ansvaret for å hindre at filmekulturen får bre om seg.

- Dommerne har garantert blitt bedre. Samtidig har vi fått en smeltedigel av nasjonaliteter og kulturer i Tippeligaen. Juksekulturen er noe spillerne selv må ta et oppgjør med, sier Svendsen.

(Dagbladet.no har foreløpig ikke lyktes med å komme i kontakt med Erik Hamrén)

EN ...
TO ...
TRE ... Og med det fjerde ble det blåst straffe.