Du er en tøffing, Drillo

SAS-HOTELLET (Dagbladet): I jakten på den komplette VM-troppen utviklet Drillo seg til akkurat den kynikeren han varslet. De siste vurderingene han gjorde på formiddagen i går kan fort vise seg riktige. Men inntil videre er de først og fremst tøffe.

Drillo endte opp med to nye navn i forhold til den VM-troppen Dagbladet har operert med de siste ukene:

Mini og Vegard Heggem. Ingen av dem er i utgangspunktet sportslig kvalifisert.

  • Heggem kan opplagt bli det. Før månedene med strekkplager var han en selvfølgelig del av en VM-tropp. Nå handler det bare om å bruke treningene i Frankrike til å få tilstrekkelig ball- og tempotrening. Men først og fremst kom Heggem med fordi Drillo liker spillertypen. Og det er en meget tøff avgjørelse av Drillo.
  • Mini må finne seg i å bli vurdert med en solid dose sportslig begrunnet skepsis. Han har vært betenkelig mye bedre på Rosenborg enn på Drillos. Men evnen til å true bakrommet på riktig tidspunkt er unik - og meget viktig for Drillos.

Minis kvaliteter forsvinner naturligvis ikke på Drillos, de blir bare ikke like godt utnyttet. Og da handler uttaket plutselig mer om Drillos evner enn om Minis.

Lederteamet

Uansett skal Mini følges med den samme optimismen og humøret som han alltid omgir seg med. Som gledesspreder og aktivitetsleder er Mini et funn, og sånn sett burde han uansett vært en del av lederteamet i Frankrike.

Men det er utelukkende sportslige årsaker til at Mini er med. Og da er spørsmålet om han er bedre enn dem han konkurrerte med.

Helt konkret: Hvem er best for Drillos, Frank Strandli, Petter Rudi eller Mini?
Svaret er Petter Rudi - som ikke kom med til VM.

  • Rudi har all grunn til å føle seg tøft behandlet av Drillo: En ny strekkskade dagen før Saudi-Arabia-kampen ødela en sikker plass i VM-troppen. Men Rudi ville blitt spilleklar i tide før den første VM-kampen, og sånn sett hadde det vært enkelt å ta med Rudi.

Dimensjon

Både trenings- og kampgrunnlaget til Rudi er bedre enn Heggems. Rudi ga Drillos en ny dimensjon gjennom sitt drivende flankespill på høyresida og den effektive pasningslinken til Tore André Flo. Han kunne kommet med på den samme mistanken som ble Heggem til del - men ble vraket. En ny tøff avgjørelse av Drillo.

  • Frank Strandli har også all grunn til å føle seg tøft behandlet: Han var på banen i samtlige VM-kvalifiseringskamper, og var både viktig og god. Hjemme mot Ungarn var han praktfull. Men benketilværelsen langt unna Drillos synsrand ble Franks bane. Det er knalltøft av Drillo å vrake en tidligere nøkkelspiller på et slikt grunnlag.
  • Alf-Inge Håland har definitivt grunn til å føle seg tøft behandlet av Drillo: Han røyk ut i kamp med rutinerte Gunnar Halle, og sylferske Vegard Heggem. Jeg har problemer med å finne argumenter gode nok mot Alfie i den konkurransen. Halle er en dønn pålitelig og samvittighetsfull forsvarsspiller, og Heggems potensial er nevnt.

Varslet

Men ingen av dem kan gå til et VM-sluttspill med den samme blandingen av erfaring, kvalitet og potensial. Alfie kunne fort blitt en av VMs mest spennende backer. Poenget er at Drillo ikke trenger en back med spenningselementer i seg. Han trenger trygge Halle i utgangspunket, kanskje driblefanten Heggem hvis det skulle knipe. Uansett er vrakinga av Håland en tøff beslutning fra Drillo.

Men felles for Rudi, Strandli og Håland: De er ikke urettferdig behandlet av Drillo. Bare tøft behandlet. Og det har Drillo varslet i lang tid.


I jakten på å perfeksjonere sin egen spillestil har han ikke tatt et eneste personlig hensyn. Drillo er en tøffing.