GRÅT:  I likhet med i går, ble det i dag lest opp meldinger som Reeva Steenkamp og Oscar Pistorius hadde skrevet til hverandre. Aktoratet avsluttet sin sak, og det er ventet at Pistorius vil vitne når forsvaret starter sin sak fredag. Foto: AFP PHOTO / SIPHIWE SIBEKO / NTB Scanpix
GRÅT: I likhet med i går, ble det i dag lest opp meldinger som Reeva Steenkamp og Oscar Pistorius hadde skrevet til hverandre. Aktoratet avsluttet sin sak, og det er ventet at Pistorius vil vitne når forsvaret starter sin sak fredag. Foto: AFP PHOTO / SIPHIWE SIBEKO / NTB ScanpixVis mer

«Du er en veldig spesiell person. Du fortjener å bli tatt vare på»

Reeva Steenkamp til Pistorius før hun ble skutt.

(Dagbladet): Rettssaken mot Oscar Pistorius er nå inne i sin fjerde uke.

I retten i Pretoria i går ble flere av meldingene mellom Pistorius og hans avdøde kjæreste Reeva Steenkmap lest opp.

- «Jeg vil bare elske og bli elsket. Være glad og gjøre en annen like glad. Kanskje vi ikke kan gjøre det for hverandre. Akkurat nå vet jeg at du ikke er glad, og jeg er i alle fall både ulykkelig og lei meg», skrev Steenkamp i en av WhatsApp-meldingene.

- Veldig spesiell Under tre uker før hun ble drept, skrev Steenkamp følgende til kjæresten:

- «Jeg er redd for deg noen ganger, og måten du kjefter på meg og reagerer.

Oscar Pistorius sin advokat, Berry Roux, brukte dagen i dag på å understreke overfor retten at av de 1700 meldingene politiet la fram i retten i går, er det veldig få av dem som omhandler krangling.

Blant de mange kjærlighetsmeldingene som ble lest opp i dag, var Pistorius' forsvarer særlig opptatt av at en melding fra 9. janaur 2013, skulle bli lest høyt.

«Du er en veldig spesiell person. Du fortjener å bli tatt vare på», skrev Steenkamp da til Pistorius.

Aktor Gerrie Nel påpekte overfor retten at svært mange av de kjærlige og romantiske meldingene som ble presentert var av det svært korte slaget, men at de meldingene som inneholdt krangling var mye lenger og gikk dypere inn i forholdet deres.

Vitner fredag? I dag avsluttet aktoratet sin sak - etter bare å ha hørt 21 av de 107 vitnene på lista. Nå tar retten to dagers pause, før forsvaret vil begynne sin sak fredag.

Ifølge engelske Telegraph er det ventet at Oscar Pistorius selv vil innta vitneboksen kommende fredag.

Avisen skriver at det knyttes stor spenning til hvordan «Blade Runner» vil takle å bli kryssforhørt av aktor Gerrie Nel, med tanke på at Pistorius har brutt sammen flere ganger så langt i rettssaken.

Blant annet har Pistorius kastet opp ved flere anledninger, i tillegg til å ha holdt seg for ørene og grått.

«Blade Runner» står tiltalt for å ha drept Reeva Steenkamp med fire skudd gjennom toalettdøra i huset hans på valentinsdagen i fjor. Han hevder han skjøt fordi han trodde det var en innbrudstyv som hadde låst seg inn på toalettet.

MELDINGER:  Reeva Steenkamp skrev til Pistorius i januar at hun mente at han fortjente å bli tatt vare på. Foto: AP Photo / Ice Model Management / NTB Scanpix
MELDINGER: Reeva Steenkamp skrev til Pistorius i januar at hun mente at han fortjente å bli tatt vare på. Foto: AP Photo / Ice Model Management / NTB Scanpix Vis mer