Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Du er et herlig forbilde, Susann!

HJØRRING (Dagbladet): Susann Goksør Bjerkrheim (30) blir rørt når håndballkometen Birgitte Sættem (22) forteller at hun var hennes store forbilde i oppveksten. Men så kommer det: - Du er et enda større forbilde for meg i dag, Susann!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da blir veteranen og Norges håndballdronning direkte flau.

- Nei, gi deg, Birgitte...

- Jo, sier Birgitte.

Og forklarer:

- Håndballmessig har hun alltid vært så god at hun nok er forbildet til nokså mange. Men da jeg ble kjent med henne, fant jeg ut at hun også var like hyggelig som jeg trodde og håpet. Hun er et godt forbilde å ha, smiler Birgitte Sættem.

Som 13-åring tegnet Molde-jenta sitt idol. En tegning hun fortsatt har.

Husker ikke...

- Jeg husker jeg tegnet henne med permanent. Jeg ble ikke helt fornøyd, så jeg kommer nok aldri til å vise henne den, flirer Birgitte.

Det første møtet kom i Nidarøhallen i Trondheim da Sættem var 17 år.

Bækkelaget mot Byåsen. Sættem som tilskuer.

Venninna tok bilde av henne sammen med Susann.

Et stort øyeblikk.

For Birgitte.

Susann husker det ikke.

- Første gangen jeg husker at jeg møtte henne var under en oppvisningskamp med Bækkelaget mot et sammensatt lag i Åndalsnes i 1996. Da husker jeg at alle snakket om Birgitte Sættem, og det er jo gøy å se at hun er blitt så god, smiler Susann Goksør Bjerkrheim.

Susanns forbilde

Kapteinen debuterte på landslaget som 18-åring for hele 13 år siden - mot DDR i 1987. Bare Trine Haltvik (35) i den norske OL-troppen har lengre fartstid.

At hun har vært med en stund, blir hun da også av og til minnet på:

- Da Else-Marthe Sørlie kom til Nordstrand fortalte hun meg at hun hadde fått autografen min på olabuksa si en gang. Da tenkte jeg; herregud Susann, nå begynner du å bli gammel...

Selv vokste hun opp med den mangeårige landslagsspilleren Kristin Glosimot som sitt forbilde.

VM-suksess

Sættem fikk sin landslagsdebut mot Spania 15. mars 1997.

Det store gjennombruddet kom under VM på hjemmebane i fjor - da Birgitte med braksuksess spilte seg inn i norske håndballhjerter.

Omtrent fra intet.

I dag vet alle hvem denne sjarmerende jenta er.

- Hvordan vil du beskrive Birgitte?

- Hun er et veldig søtt vesen som alltid er positiv og blid. Håndballmessig har hun fysiske forutsetninger til å bli en komplett spiller: Hun er høy, kjapp, har gode skudd og frekke finter.

- Blir hun en nøkkelspiller for Norge i OL?

- Det kan hun bli. Jeg må innrømme at jeg er spent på hvordan hun vil takle alle forventningene som vil bli stilt til henne nå. Det blir tøffere, sier Susann.

FLAU KAPTEIN: Susann Goksør Bjerkheim tror knapt det hun hører fra Birgitte Sættem.