- Du er et null. Gi meg ballen, du er her for å spille for meg

Slik henges Messi ut som mobber i spansk avis.

MOBBET TELLO? En spansk avis fortalte tidligere i uka hvordan Lionel Messi (t.v.) angivelig skal ha mobbet Barcelona-unggutten Cristian Tello (t.h.) til tårer. Her er i alle fall tonen god mellom duoen under en kamp i februar i fjor. Foto: Albert Gea, Reuters / NTB Scanpix
MOBBET TELLO? En spansk avis fortalte tidligere i uka hvordan Lionel Messi (t.v.) angivelig skal ha mobbet Barcelona-unggutten Cristian Tello (t.h.) til tårer. Her er i alle fall tonen god mellom duoen under en kamp i februar i fjor. Foto: Albert Gea, Reuters / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Lionel Messi har blitt kåret til verdens beste fotballspiller fire år på rad.

I tillegg har han et snill gutt-image på banen. Han blir sjelden sint, selv om han gjerne får røff behandling av motspillerne.

Men tidligere denne uka dukket det opp påstander i en spansk nettavis om at den lille argentineren sprer skrekk blant lagkameratene.

Ifølge El Confidencial Digital, skal det blant annet ha gått ut over David Villa, Alexis Sanchez, Cristian Tello og Isaac Cuenca.

Avisa hevder at ingen tør å snakke åpent om det i Barcelona, men ryktene skal ha spredd seg fra U19-EM i fjor sommer, der Barca-ungguttene Alejandro Grimaldo og Gerard Deulofeu var i den spanske troppen som vant mesterskapet.

Tello skal angivelig ha fått gjennomgå flere ganger på trening, og nærmest tatt til tårene etter å ha fått meldinger fra Messi som:

- Du er et null. Gi meg ballen, du er her for å spille for meg.

Svertekampanje? Chilenske Alexis Sanchez ble kjøpt for 37 millioner euro fra Udinese i 2011. Messi skal ha brukt prisen mot sin nye lagkamerat.

- Så dårlig som du er, forstår jeg ikke hvordan du kunne koste så mye, påstås det at argentineren har sagt til Sanchez.

Tidligere i sommer ble det publisert bilder av Messi sammen med en stripper i et argentinsk ukeblad. Dagen etter mente en fotograf at bildene var manipulerte. Avisbeskyldningene denne uka kan fort være en ny svertekampanje.

- Det virker nesten litt sånn. Nå kjenner ikke jeg Messi personlig, og jeg vet ikke hva som foregår på feltet der. Men dersom verdens beste og mest profilerte fotballspiller gjorde noe slikt, hadde det kommet ut før nå. Jeg har ingen grunn til å tro på dette, sier La Liga-spesialist Petter Veland i C More til Dagbladet.

Stiller krav Under bortekampen mot Milan i fjor vår, kjeftet Messi også åpenlyst på Tello etter at unggutten valgte å skyte fra skrått hold i stedet for å spille til en bedre plassert Messi.

I tilfellene Cuenca og Villa dreier det seg også om offentlige episoder der de har fått kjeft av Messi på banen under kamp. At fotballspillere kjefter på hverandre i kampens hete er relativt normalt.

- Det ville nesten vært mer overraskende om en spiller som Messi ikke stilte krav til lagkameratene sine, sier Veland.

Mer alvorlig er det dersom Messi systematisk har gått løs på lagkamerater, slik El Confidencial Digital hevder. Det tror altså ikke Veland at er tilfelle.

- For å ta Tellos tilfelle: Dersom det hadde vært så ille som det fremstilles, hadde han neppe skrevet ny kontrakt med Barcelona. Han vet jo at Messi kommer til å være der fortsatt.

SKEPTISK: La Liga-ekspert Petter Veland i C More synes beskyldningene mot Messi minner om en svertekampanje. Foto: C More
SKEPTISK: La Liga-ekspert Petter Veland i C More synes beskyldningene mot Messi minner om en svertekampanje. Foto: C More Vis mer