Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

«Du er for feit til å dømme»

Supporterne nådeløse da Wiley returnerte etter Fergusons slakt.

FIKK TYN FRA TRIBUNEN: Alan Wiley fikk gjennomgå av begge lags supportere da han i går ledet sitt første oppgjør i Premier League siden sir Alex Ferguson stemplet han som utrent. Her gir han Pablo Zabaleta marsjordre etter argentinerens andre gule kort for dagen. «Du er for feit til å dømme», var responsen fra City-supporterne.  Foto: AP Photo/Jon Super
FIKK TYN FRA TRIBUNEN: Alan Wiley fikk gjennomgå av begge lags supportere da han i går ledet sitt første oppgjør i Premier League siden sir Alex Ferguson stemplet han som utrent. Her gir han Pablo Zabaleta marsjordre etter argentinerens andre gule kort for dagen. «Du er for feit til å dømme», var responsen fra City-supporterne. Foto: AP Photo/Jon Super Vis mer

||| (Dagbladet.no): For første gang siden sir Alex Ferguson stemplet ham som «for utrent til å dømme» var Alan Wiley i går tilbake på en Premier League-bane.

Dommerens prestasjoner ble selvsagt fulgt med ekstra interesse denne gang, men til tross for to annullerte mål og et rødkort til Pablo Zabaleta var det vanskelig å arrestere Wiley på noen avgjørelser av betydning 1-1-oppgjøret mellom Wigan og Manchester City.

Uten at det stoppet begge lags supportere fra å dedisere sanger til kamplederen av mindre flatterende art:

Eksdommer Graham Poll skriver i sin spalte i Daily Mail at «You're not fit to referee» - du er ikke i form til å dømme - ble sunget fra hjemmefansen så fort de var uenige i en avgjørelse.

Og da Zabaleta fikk sitt andre gule kort etter en hodeløs takling kom det kjapt fra City-svingen:

«You're too fat to referee».

Om supporternes sanger bare var en forsmak på hva Wiley har i vente eller om det hele roer seg ned etter hver gjenstår å se, men tidligere toppdommer Jeff Winter har spådd at han kommer til å bli mobbet i overskuelig framtid på engelske fotballbaner.

- I hver kamp Wiley kommer til å dømme framover, der han tar en avgjørelse som opprører fansen, vil det resultere i sanger av typen «du er ikke i god nok form til å dømme», han kommer til å bli kjent som den utrente dommeren. Men det bryr ikke Sir Alex seg om, raste Winter etter Fergusons uttalelser.

Engelske medier skrev i går at Manchester United-manageren risikerer hele fem kampers utestengelse som straff for sin løsmunnethet om Wiley. I så fall blir det den strengeste dommen skotten har opplevd i sine 23 år på Old Trafford.

I kjølvannet av den lite smigrende attesten fra Ferguson fant The Times ut at Wiley hadde løpt mer enn de fleste spillerne på banen da Manchester United og Sunderland spilte 2-2. Hvor mye han løp i går har ingen så langt kommer med noen tall på, men ifølge Poll forflyttet han seg lett og ledig rundt på banen og ledet kampen med stø hånd.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media