- Du er for ung, Daniel

STAVANGER (Dagbladet): - Daniel Berg Hestad (23) er definitivt for ung til å forsvinne utenlands. Vent til du blir 28- 29, da kan du dra og legge deg opp penger!BLI HJEMME: Det er rådet fra trener Brakstad til unge lovende Berg Hestad.

Molde-trener Erik Brakstad gir klar melding til sin midtbanejuvel.

- Jeg mener det er fryktelig uheldig når unge spillere forsvinner utenlands. Og Daniel Berg Hestad er definitivt for ung. 23 er ingen alder for å reise utenlands, sier Brakstad.
Og Daniels kommentar er som balsam i trenerens ører:

- Jeg ser vel helst at jeg blir litt eldre før jeg drar ut.
Og:

- Det er ingen tvil om at det er nok av utfordringer med Molde neste år. Årets seriesølv gir kvalifisering for Champions League, Rosenborg-forspranget kan bli enda mindre og Moldes nye spillestil skal sitte enda bedre.

- Husk at Rosenborg har spilt likt i ti år, vi i ett. Det er naturlig at vi henger litt etter, men bare vent, sier Berg Hestad.

Synd å miste

Det kan bli vanskelig å videreutvikle spillestilen om unge spillere som nå er etablert i Molde forsvinner.

- Jeg er redd for å miste spillere. Vi har tatt et steg nærmere Rosenborg i år. Til neste år blir det enda tettere, lover Molde-trener Erik Brakstad.

- Men faren er der: Det finnes jo nærmest en agent på et hvert hushjørne, sier han.

I går satt representanter fra Real Sociedad i Spania og Aberdeen i Skottland for å finsikte spillere.

- Noen vil uansett forsvinne, og da må Molde kjøpe etablerte spillere som erstattere, råder Berg Hestad. Han bekrefter at han har hørt at en fransk klubb er interessert, men vil ikke si hvilken før det eventuelt kommer et tilbud på bordet.

- Det blir bare tull av det, sier han.
Men ut er han sikker på at han vil - bare ikke ennå.

- Har du valget mellom to klubber, der du tjener en million i den ene og halvparten i den andre, velger du selvsagt den første, smiler Berg Hestad.