PÅ TRENING:  Morten Gamst Pedersen.  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
PÅ TRENING: Morten Gamst Pedersen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpixVis mer

- Du er ikke så dårlig som du tror du er, når du er dårlig

Gamst ser framover.

ULLEVAAL (Dagbladet): Banket opp, rullet rundt i tjære - og sendt med A-post til Norge: Omtrent slik kan det ha føltes da Frankrike satte inn stormløpet på Stade de France tirsdag.

0-4 er det verste resultatet under Per-Mathias Høgmo.

Morten Gamst Pedersen spilte ikke kampen, men har vært ute i vinterstormer før. Med sin enorme rutine bidrar han med sitt til at laget skal reise seg i privatkampen mot Russland lørdag.

- Det er ingen som liker å tape fotballkamper, uansett hvem det er mot. Vi møtte et bra lag, det må vi bare erkjenne. Vi hadde noen muligheter, men vi må også tørre å si at vi tapte kampen fortjent. Nå får vi en ny mulighet lørdag til å finjustere ting, sier Gamst til Dagbladet.

Klar til tjeneste Han har slitt med noen fibere i musklene de siste dagene. Han møtte også Dagbladet småhostende på Ullevaal i formiddag, men er klar til tjeneste. Trener Høgmo har fått en slags «fredningstid» i sine åtte første måneder som landslagssjef.

Men etter tapet for Frankrike kan det virke som om vinden har snudd. Det summes: Det er vel og bra å ha et ønske om å styre kamper. Men hvor er plan B mot antatt sterkere motstandere?

- Vi må bare lære, og bygge rutine, sier Gamst.

- En del av hverdagen er å takle medgang, men også motgang. Sånn vil det alltid være i fotball og livet generelt.

- Må vise at vi kan Rosenborg-spilleren fortsetter:

- Jeg husker at Otto Ulseth (journalist, forfatter og fotballtrener) sa følgende til meg: «Du er ikke så god som du tror du er, når du er god. Men du er heller ikke så dårlig som du tror du er, når du er dårlig.» Du må tørre å se framover, og akseptere at du ikke har gjort det så bra. Nå er det Russland, det er nok en god motstander. Vi må være tro mot det vi holder på med, og vise at vi kan spille fotball.

Til tross for ti år i utlandet - og 17 mål på 79 landskamper - understreker Gamst at han er sulten som fy.

- Jeg trives godt med fotballen, erklærer han.

PS: 8000 billetter er forhåndssolgt til Russland-kampen.

PÅ ULLEVAAL:   Morten Gamst Pedersen og Mats Møller Dæhli ankommer landslagets trening på Ullevaal. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
PÅ ULLEVAAL: Morten Gamst Pedersen og Mats Møller Dæhli ankommer landslagets trening på Ullevaal. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer