-  Du er jo flink!

Som gammel nordstrandspiller har Kjetil André Aamodt aldri kunne heie på Bækkelaget. Men i går hadde han ikke noe valg.

EKEBERGSLETTA (Dagbladet): Nevøen Eivind (10) briljerte nemlig mellom stengene da de to naboklubbene møttes til dyst.

Etter kampen var onkelen pent nødt til å ta fram superlativene etter keeper-nevøens tigersprang i buret.

- Så flink du var! Spesielt den ene der, den var jeg sikker på kom til å gå inn, men den tok du jo, roser Kjetil og gir nevøen en high five.

- Ja, den gikk nesten rett i krysset. Men ellers gikk det bra, svarer Eivind.

Det er femten år siden toppalpinisten la opp sin karriere som fotballspiller, men i går blomstret fotballminnene igjen for Kjetil André Aamodt. I går møtte han opp på sletta for å heie fram sønnen til søsteren Ann Kristin Aamodt. Som mangeårig Nordstrand-tilhenger var det ikke enkelt for Kjetil plutselig å skulle juble for de blågule i stedet for de hvite og blå.

Erkerivaler

- Nordstrand og BSK er jo naboer og erkerivaler. Jeg må innrømme at jeg har litt blandede følelser nå, men klart jeg vil at Eivind og laget hans gjør det bra. Dette er nok første gang jeg heier på BSK, medgir Aamodt, tidligere midtbanespiller for Nordstrand.

Heldigvis for Aamodt endte kampen mellom Nordstrand og BSK uavgjort 1-1. Nevøen sikret poengdeling etter en skikkelig fantomredning, og da måtte onkelen slippe jubelen løs.

- Endelig fikk jeg sett deg. Det var på tide, sier Kjetil. Eivind synes det er stas at onkelen tok seg tid til å komme og heie, og til tross for at det er hans første Norway Cup, har han blitt varmere i trøya allerede.

- Jeg var litt nervøs i begynnelsen, men ikke nå lenger. Nå er det bare gøy.

Sjekket damer

Gøy er også stikkordet for Kjetils erindringer om Norway Cup. Han husker hvor stas det var.

- Vi pleide alltid å dra på tivoli mellom kampene. Se på damer og sånn, sier Aamodt og ler.

- Skal ikke du se på noen, du også, Eivind? Hva med hun der? Hun var jo kjempesøt, sier Kjetil, og peker diskré bort på ei lyshåret jente noen meter unna.

Men Eivind er foreløpig mest opptatt av lærkula.

MØTTE OPP: Kjetil André Aamodt svelget gammel lokalpatriotisme og roste nevøen Eivind for innsatsen på Bækkelaget. Kampen endte uavgjort.