- Du er konge, Harald!

TRONDHEIM (Dagbladet): Tre minutter før pause måtte Odd Iversen abdisere. Nå er det Harald Brattbakk som er målkonge i Rosenborg.

- Endelig gikk du forbi meg! Det var jammen på tide, sa gammelkongen i garderoben etter kampen. Han strakte fram neven og gratulerte tronarvingen.

At Harald Brattbakk er en storscorer, har han bevist for lenge siden. At han er gull verdt for Rosenborg, er det heller ingen grunn til å tvile på.

I går nådde han likevel en ny milepæl: Da han satte inn 3- 0-målet mot Molde, 42 minutter ut i kampen, scoret han sitt 124. mål for Rosenborg! Dermed passerte han Odd Iversens gamle klubbrekord på 123 mål.

- Jeg synes det er kjempeartig. Helt topp! Så slipper vi å skrive mer om den gamle rekorden min, flirer Odd Iversen.

Ekstra artig

Brattbakk tenkte ikke selv på at han skapte klubbhistorie med scoringen. Han opplevde det ikke som noe spesielt da det skjedde.

- Nå i ettertid er det litt annerledes. Jo, jeg synes det er litt ekstra artig å slå Odds scoringsrekord.

- Når scoret du ditt første mål for Rosenborg?

- Jeg tror det var mot Vålerenga eller Lyn høsten 1990.

- Husker du alle 124 målene?

- Nei, ikke alle 124, men jeg kan redegjøre for mange. Det kan jeg love deg.

- Hvilken RBK-scoring setter du høyest?

- Den på bortebane mot Milan, men det artigste målet kom her på Lerkendal mot Ham-Kam i 1994, sier Brattbakk og forklarer:

- Jeg løper mellom to spillere, idet en forsvarer får ei tå på ballen og tupper den over egen keeper. Ballen spretter en gang i bakken, og alle stopper opp, så treffer den tverrliggeren og faller ned foran mål. Da har jeg bare å fortsette løpet mitt og sette ballen i nettet. Det var artig!

Den nye målkongen av Rosenborg mener at gårsdagens seier over Molde var uhyre viktig for klubben.

Viktig seier

- Alle seirer betyr mye, men denne seieren betyr kanskje litt ekstra, spesielt på bakgrunn av resultatene vi har hatt i det siste. Molde er et godt lag, og da betyr det mye å spille så bra som vi gjør i denne kampen, sier Brattbakk.

Han tror han scorer mye mål fordi han har evnen til å være på rett sted til rett tid.

- Jeg scorer jo ikke så mange spektakulære mål.

- Men er det fortsatt like artig å score?

- Ja! Det er like artig, spesielt nå som vi sliter litt, sier kong Harald Brattbakk.

TRONSKIFTE: - Du er konge, Harald, sier Odd Iversen til Harald Brattbakk, som i går ble den nye målkongen i Rosenborg.
SISTE SKRIK: RBK-spissene Harald Brattbakk og Christer George viser følelser etter Georges 1- 0-scoring på Lerkendal i går. Brattbakk skriker fordi han er glad, mens George fikk seg en smell i duellen med Molde-keeperen.