- Du er modig eller dum, Sven

Mener Graham Taylor.

(Dagbladet.no): Som tidligere England-manager vet Graham Taylor hva han snakker om.

Nå advarer han kollegaen Sven-Göran Eriksson mot det som venter ham når han nå returnerer til England, som Manchester City-sjef - til tross for at han ble delvis mobbet ut av jobben som engelsk landslagssjef for litt over ett år siden.

- Sven, jeg tror enten du er modig eller dum. Men enten det bare er det ene, eller begge deler, så slipper du ikke opp for penger med det første, skriver Taylor i Daily Telegraph, med henvisning til svenskens ventede skyhøye lønninger.

Vanskelig overgang

- Men jeg håper ikke det er hovedårsaken til at du tar jobben, tillegger den tidligere Grimsby Town- og Lincoln City-spilleren.

I tillegg til at svensken har sine fiender i den britiske fotballfamilien, påpeker Taylor at det også kan være vanskelig å takle overgangen fra å være landslagssjef til å bli klubbtrener igjen.

- Det kan fort ta litt tid å tilpasse seg klubbfotballen, fordi det medfører at du må ha denne dag-til-dag-kontakten med spillerne som du ikke har som landslagstrener, forklarer han.

Trøsten vil i alle tilfelle være at «Svennis» kan tjene så mye som 90 millioner norske kroner i løpet av de tre årene han har skrevet under for.

TØFF UTFORDRING: Graham Taylor mener Sven-Göran Eriksson enten er modig eller dum når han nå returnerer til England som klubbtrener. Foto: MATT DUNHAM/AP/SCANPIX
TØFF UTFORDRING: Graham Taylor mener Sven-Göran Eriksson enten er modig eller dum når han nå returnerer til England som klubbtrener. Foto: MATT DUNHAM/AP/SCANPIX Vis mer

- Er ingen idiot

- Sjøl om dette skulle gå galt, vil han håve inn. Han er ingen idiot, noe han viste da han krevde en enorm kompensasjon for å slutte i England-jobben. Siden da har han ventet på et tilbud som medførte stor inntekt og et digert overgangsbudsjett, tror Taylor.

Uansett håper han det ordner seg for Manchester City nå, det mener han fansen fortjener.

- Å være City-supporter kan ikke være bra for helsa. Problemet deres er at, uavhengig av manager, så skyter klubben seg stadig i foten. Men i likhet med Newcastle-fansen, fortjener de mer enn det de har oppnådd de siste sesongene, synes Taylor.

Så gjenstår det å se om en smart svenske med feit lommebok kan være løsningen på suksess-savnet.

• Les også: Slik tenker Svennis

- Du er modig eller dum, Sven
ADVARER: Graham Taylor påpeker at det kan være vanskelig å tilpasse seg rollen som klubbtrener, etter tidligere å ha vært landslagstrener.