<strong>DRAMAKAMPER:</strong> Bjarte Myrhol forventer at en rekke av kampene i mellomspillet blir thrillere hvor kanskje bare ett mål skiller lagene etter 60 minutter.
DRAMAKAMPER: Bjarte Myrhol forventer at en rekke av kampene i mellomspillet blir thrillere hvor kanskje bare ett mål skiller lagene etter 60 minutter. Vis mer

- Du er så fokusert at du ikke tenker på konsekvensene

Sjekk denne thrillerstatistikken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

JÖNKÖPING (Dagbladet): Norge må opp på toppnivå lørdag ettermiddag, for å kunne matche Spania - som imponerte med uavgjort mot trippelmester Frankrike på torsdag.

Det er vanskelig, men ikke umulig.

Og det vil være i tråd med tendensen.

Alle baller teller For i mellomspillet er det som regel meget jevnt. Dagbladet har samlet tall fra de tre siste mesterskapene, og det er veldig tydelig: Det er få mål som skiller lagene.

- Sånn er det i herremesterskapene, for det er så mange lag som kjemper om semifinaleplassene, så en liten ball her og der kan avgjøre matchene. Alle baller teller. Det er morsomt at det er sånn, da. Eller, moro for tilskuerne, kanskje ikke så morsomt for oss. Du må fighte om alle baller i 60 minutter, eller så er du ute, sier Erlend Mamelund.

Norge har slitt med å stå distansen ut i de tøffe kampene mot Ungarn og Island. Det blir ikke mindre viktig å gjennomføre 60 toppminutter i mellomspillet.

Dette er tallene fra mellomspillet de tre siste åra:

<strong>TETTE KAMPER:</strong> Det er så jevnt i VM at til og med Norges kamp mot Brasil ble et drama. Her jubler Børge Lund etter en scoring.
TETTE KAMPER: Det er så jevnt i VM at til og med Norges kamp mot Brasil ble et drama. Her jubler Børge Lund etter en scoring. Vis mer

• Snaut 54 prosent av kampene har blitt avgjort med en margin på tre mål eller færre.

• 31,5 prosent av kampene har blitt avgjort med ett måls forskjell - eller endt uavgjort.

Marginer - Det er ingenting som blir annerledes i år. Det er mange lag som har relativt like gode mannskap og i de jevne kampene vil marginene avgjøre - sammen med ferdigheter, sier Bjarte Myrhol.

For Norges del har det vært enda jevnere enn for alle lagene sett under ett:

• Alle Norges mellomspillkamper de siste tre åra bortsett fra én har blitt avgjort med en margin på tre mål eller færre.

• 66,7 prosent av kampene har blitt avgjort med ett måls forskjell - eller endt uavgjort.

- Det sier litt om spenningen i herrehåndballen, hvor tett det er og hvor små marginer det er. Det er gøy å være med og det må jo være særdeles gøy å se på, sier Steinar Ege.

Konsentrasjon Nervepirrende sluttminutter er noe av det som er mest sexy med håndballen. Gutta ute på banen elsker det også.

FAKTA

DETTE HAR SKILT LAGENE I DE TRE SISTE MESTERSKAPENE

Mellomspillet i 2008-EM:

Uavgjort: 3
Ett mål: 2
To mål: 2
Tre mål: 2
Flere mål: 9

Mellomspillet i 2009-VM:
Uavgjort: 1
Ett mål: 5
To mål: 2
Tre mål: 2
Flere mål: 8

Mellomspillet i 2010-EM:
Uavgjort: 2
Ett mål: 4
To mål: 2
Tre mål: 2
Flere mål: 8

Totalt 54 kamper:
Uavgjort: 6
Ett mål: 11
To mål: 6
Tre mål: 6
Flere mål: 25

• Snaut 54 prosent av kampene har blitt avgjort med en margin på tre mål eller færre.

• 31,5 prosent av kampene har blitt avgjort med ett måls forskjell - eller endt uavgjort.

Norges ni mellomspillkamper disse tre åra:
Uavgjort: 2
Ett mål: 4
To mål: 1
Tre mål: 1
Flere mål: 1

• Alle bortsett fra én har blitt avgjort med en margin på tre mål eller færre.

• 66,7 prosent av kampene har blitt avgjort med ett måls forskjell - eller endt uavgjort.

- Desto mer press og støy det er, jo mer konsentrert er jeg - for i Tyskland er vi vant til å spille under sånne forutsetninger to ganger i uka. Jeg vil heller ha det trykket og det presset, enn at det er stille og ikke betyr noe. For oss i Löwen er hver kamp en kamp om seriegullet. Når du er vant til å omgås det, setter du faktisk pris på det, sier Børge Lund.

Slik tenker lagkameratene også.

- Det er i hvert fall vesentlig bedre å være på banen enn på benken. For når du spiller er du så fokusert at du ikke rekker å tenke på konsekvenser eller sånne ting. Det er dette som gjør sporten vår interessant og det er morsomt at det er så mange av disse kampene, sier Myrhol.

PS! Norges mellomspill starter mot Spania på lørdag. Deretter venter Frankrike mandag og Tyskland tirsdag.

<strong>TRANGT I TOPPEN:</strong> Erlend Mamelund blir pakket inn i kampen mot Ungarn.
TRANGT I TOPPEN: Erlend Mamelund blir pakket inn i kampen mot Ungarn. Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer