Du er verdens beste pappa

Oliver Solberg (3) synes pappa er best i verden. Petter Solberg har innsett at han ikke er i nærheten.

-  Pappa kjører fort, jubler Oliver Solberg. Det gjør han selvfølgelig - men ikke fort nok. Petter Solberg (29) henger enkelt og greit ikke med i svingene i Rally Korsika. Ifølge radarmålingene er Spydebergs store sønn 4 km/t for sein ut av kurvene i forhold til sine råeste konkurrenter. VM-leder Sebastien Loebs bil skyter fart ut av hver eneste sving, og franskmannen har VM-gullet langt nede i lomma - selv med to runder igjen.

Plankekjøring

Loeb ligger på tredjeplass og kan cruise inn til sin første VM-tittel, uten at Solberg kan gjøre noe fra eller til med den saken.

-  Samme hva jeg prøver på, så hjelper det ikke. Jeg sov ni timer i natt og var i toppform i morges, men til ingen nytte. Alt som teller nå er å ta flest mulig poeng for å sikre annenplassen i VM, sa Petter Solberg til NTB etter løpet i går.

Han takler det fine og tørre underlaget dårlig, og skrenser der konkurrentenes dekk sitter som limt til asfalten.

Håper på regn

Derfor håper Solberg på regn i dag. Bare da har han mulighet til å ta igjen noe av de 4.28,2 minuttene han ligger bak Markko Märtin, og dermed klatre fra en noe uvant sjetteplass.

-  Korsika er regnet som verdens farligste rally, og det er litt spesielt at Petter håper på regn, som gjør det enda farligere. Men jeg vet hva dette dreier seg om og at sikkerhet står i fokus. Oliver forstår ikke så mye av faren med rally, men han gråter fælt når pappa krasjer, sier Pernilla Solberg til NTB.

Hun og Oliver har fulgt sju VM-runder i år, og nå er det kanskje like greit at pappa Petter begynner å tenke på helsa. VM-løpet er kjørt.

TRØSTEKYSS: Sønnen Oliver bryr seg ikke om at pappa Petter ikke får det til å stemme i Rally Korsika. 3-åringen reiser verden rundt for å følge Subaru-føreren.
LØPET KJØRT: Tonen mellom VM-leder Sebastian Loeb (t.h.) og Petter Solberg var svært gemyttlig.