- Du får ikke en fem-roms til prisen av en tre-roms

Holloway ber Liverpool «bla opp eller holde kjeft».

BETAL ELLER KNEPP: Ian Holloway forstår at Liverpool ønsker seg Charlie Adam, og at kapteinen hans er lysten på å prøve seg, men ber Kenny Dalglish om å i så fall bla opp en rettferdig sum pund.Foto: SCANPIX/AP/Tim Hales
BETAL ELLER KNEPP: Ian Holloway forstår at Liverpool ønsker seg Charlie Adam, og at kapteinen hans er lysten på å prøve seg, men ber Kenny Dalglish om å i så fall bla opp en rettferdig sum pund.Foto: SCANPIX/AP/Tim HalesVis mer

Følg Blackpool - Manchester United i fotballstudio kl. 20.45!

(Dagbladet): Med Kenny Dalglish tilbake i managerstolen har Liverpool startet jakten på forsterkninger i januaråpningen av overgangsvinduet i England.

Klubben presses oppover mot 300-millionersmerket i forhandlingene med Ajax om Luis Suarez, men er ikke villige til å bla opp mer enn rundt 40 millioner kroner for Blackpool-kaptein Charlie Adam.

Det provoserer Ian Holloway.

- Hvis de ønsker å kjøpe den beste spilleren vår, må de forstå at de ikke kan danse rundt grøten på den måten. Enten får de komme med et seriøst bud, eller prøve å kjøpe ham i sommer. De burde ha startet minst fire ganger høyere enn de gjorde. Putt et ett-tall foran det (budet på fire millioner pund, journ.anm), så kanskje det ville vært realistisk, sier Blackpool-manageren, ifølge Daily Telegraph.

- Dersom den guttungen i Southampton (Alex Oxlade-Chamberlain) er verdt 10 millioner pund, vær så snill. Dersom Darren Bent er verdt 24 millioner pund, da har galskapen tatt sporten. Du kan ikke få en fem-roms til prisen av en tre-roms, sier Holloway.

Alonso-erstatter
BBC meldte i går at Blackpool hadde mottatt en overgangssøknad fra Charlie Adam, etter at Ian Holloway fortalte at han hadde avvist budet på fire millioner pund fra Liverpool.

Men Holloway rikker seg ikke.

- Jeg har snakket med Charlie, og han forteller meg at han blir gal av dette. Jeg sa til ham: «Det er ikke jeg som gjør deg gal, gutt». Han er ambisiøs, og det fortjener han å være, men jeg syns det er synd at ikke Liverpool har høyere tanker om ham, sier den frittalende Blackpool-bossen.

- Er vi de eneste fornuftige folkene igjen? Hvorfor skal vi si: «Dere kan få kapteinen vår, bare ta ham». Det er styreformannen som bestemmer hva han er verdt.

Holloway ønsker imidlertid ikke å stå i veien for spilleren, og har bedt lagkameratene hjelpe Adam videre i karrieren.

- Men fire millioner er ikke akseptabelt. Hadde jeg vært Liverpool-manager hadde jeg kjøpt ham for lengst, for han er god nok til å erstatte Xabi Alonso. Er spilleren god nok, så kjøp ham. Bla opp eller hold kjeft, enkelt og greit, sier han, og fastslår at han ikke har noen betenkeligheter med å bruke Charlie Adam fra start i kveldens kamp mot Manchester United.

Adam viste også at han klarer å holde hodet kaldt til tross for alle spekulasjonene, da han scoret for laget i tapet for Sunderland i helga.

Babel bort
Samtidig fortsetter Liverpool jakten på Luis Suarez.

I går ble det meldt at Uruguay-spissen ikke blir Fernando Torres' nye spissmakker på grunn av Ajax' priskrav, de ønsker seg hele 35 millioner euro for 24-åringen.

I dag ble det imidlertid klart at Ryan Babel likevel forlater Liverpool til fordel for tyske Hoffenheim, noe som kan frigjøre ytterligere midler til bruk i forhandlingene med Ajax.

Så gjenstår det å se om Kenny Dalglish er villig til å bla opp noen av de sedlene for å overbevise Ian Holloway, også.

AMBISIØS: Blackpool-kaptein Charlie Adam i duell med Liverpool-kaptein Steven Gerrard da de to klubbene møttes i oktober.Foto: SCANPIX/EPA/LINDSEY PARNABY
AMBISIØS: Blackpool-kaptein Charlie Adam i duell med Liverpool-kaptein Steven Gerrard da de to klubbene møttes i oktober.Foto: SCANPIX/EPA/LINDSEY PARNABY Vis mer