Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Du får ikke lov til å drible meg

Thiago Martins til kompisen Alanzinho under kampen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BODØ (Dagbladet.no): - Hadde du scoret på slutten, hadde jeg kommet etter deg i garderoben, sier Thiago Martins, og skotter ned på sin landsmann Alanzinho.

Latteren sitter løst etter den broderlige poengdelingen i gårsdagens batalje mellom Bodø/Glimt og Stabæk på Aspmyra.

- Neida, vi er gode venner, kommer det kjapt. Alanzinho er en utrolig god spiller, og jeg unner ham alt godt. Bare ikke i dag, fortsetter Martins.

Latteren sitter igjen løst.

Deler agent

De to brasilianerne kom begge til Norge med fotballskoa i bagasjen. Målet var å spille på høyeste nivå. Kraftspissen Martins fra USA og Major League Soccer. Ballvirtousen Alanzinho fra brasiliansk liga.

Nå er de begge profiler på hvert sitt lag i vår øverste divisjon. Men det var først i vinter at de to virkelig fant tonen.

I hjemlandet Brasil.

BODØ-BRASSE: Thiago Martins scoret for Glimt mot Stabæk i går. Men dette skuddet gikk utenfor. Foto: Bjørn Erik Rygg Lunde, Scanpix
BODØ-BRASSE: Thiago Martins scoret for Glimt mot Stabæk i går. Men dette skuddet gikk utenfor. Foto: Bjørn Erik Rygg Lunde, Scanpix Vis mer

- Stabæk var på treningsleir i Rio. Der møtte jeg Alanzinho. Vi ble gode venner med en gang, og nå ringes vi ofte. Det er ikke mange brasilianere i norsk fotball, så det er viktig at vi holder kontakten og støtter hverandre, sier Thiago Martins.

Vennskapet har også båret forretningsmessige frukter. Nå deler de samme agent, Marcelo Di Almeida. Og det var Alanzinho som overtalte sin brasilianske venn til å signere med sin agent.

- Alanzinho introduserte meg for agenten sin, som også er brasiliansk. Han virket som en veldig bra fyr. Når jeg en gang skal avslutte karrieren min, så skjer det kanskje i Brasil. Da er det en fordel å ha en agent som har kontakter der borte, sier Thiago Martins.

- Du får ikke lov til å drible meg

I gårsdagens møte mellom Glimt og Stabæk var det bare Martins som fikk full uttelling. Hodestøtet som ga hjemmelaget ledelsen var signert den brasilianske kraftspissen.

Driblekunstneren Alanzinho ble på sin side godt pakket inn, og fikk lite til. I tillegg måtte han tåle noen skarpe, men velmenende gloser fra sin kollega i gult mens kampen pågikk.

- Jeg sa vel noe sånt som at han måtte ikke finne på å drible meg. Hver gang jeg var i nærheten av Alanzinho ba jeg ham om å sentre ballen videre, ler Martins, og sender stafettpinnen videre til sin landsmann, som svarer i diplomatiske ordelag.

- Thiago er en god venn av meg. Og, ikke minst, en veldig god fotballspiller, sier Alanzinho.

image: - Du får ikke lov til å drible meg

Begraver kontraktsøksa

Avisoverskriftene den siste tida har ikke bare omhandlet Alanzinhos fortreffelighet som fotballspiller. En viss uenighet om fornyelse av kontrakten til den lille, men store brasilianeren har gått som en farsott i norske medier.

Nå er den saken begravd, skal vi tro Alanzinho selv.

- Nei, nå er vi ferdige med den saken. Heretter vil jeg kun konsentrere meg om å spille fotball. Ny kontrakt vil jeg ikke snakke om mer, sier den vesle brasilianeren, før han utveksler noen portugisiske avskjedsgloser med sin brasilianske kollega i gult.

BÆRUMS-BRASSE: Alanzinho ble tryglet av sin landsmann om ikke å drible ham på Aspmyra i går.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!