Du får neppe se dette i Premier League med det aller første

Suksess-sprayen.

SPRAYES: FIFA tok under VM i Brasil i bruk «dommer-sprayen» for første gang. Med stort hell. Nå skal også FA og Premier League vurdere om nyvinningen skal tas i bruk på ball-øya, men mye tyder på at det kan ta sin tid. Foto: REUTERS/Edgard Garrido/NTB Scanpix
SPRAYES: FIFA tok under VM i Brasil i bruk «dommer-sprayen» for første gang. Med stort hell. Nå skal også FA og Premier League vurdere om nyvinningen skal tas i bruk på ball-øya, men mye tyder på at det kan ta sin tid. Foto: REUTERS/Edgard Garrido/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): FIFA tok under VM i Brasil i bruk «dommer-sprayen» for første gang. Med stort hell.

Nå skal også FA og Premier League vurdere om nyvinningen skal tas i bruk på ball-øya, men mye tyder på at det kan ta sin tid.

Første punkt på programmet er ledelsen for selve ligaen skal gå i samtaler med Mike Riley som var dommersjef under mesterskapet for å få en rapport om hvordan sprayen fungerte.

Selv om Premier League i utgangspunktet er åpne til implementeringen, er det lite sannsynlig at sprayen vil bli brukt allerede kommende sesong selv om den får grønt lys. Det skriver The Guardian i dag.

Ligaen må nemlig gjøre undersøkelser på hvor lang tid det tar å bruke sprayen, samt hvor ofte den skal brukes, om det faktisk er behov for den og hva de britiske dommerne synes.

I Brasil var sprayen en suksess på å holde muren på den tiltenkte avstanden med unntak av en episode mellom Brasil og Colombia, men den bød også på enkelte humoristiske øyeblikk.

Et eksempel på dette var da Nederlands Bruno Martins Indi ga uttrykk for misnøye etter at dommeren sprayet over skoene hans under gruppespillkampen mot Spania.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer